Artikel bijgewerkt op 18 maart 2024

Pvc of aluminium ramen?

Bij het plaatsen van nieuwe ramen stelt men zich vaak de vraag voor welk materiaal men moet kiezen. Kies je het beste voor ramen in pvc of voor ramen in aluminium? Waar moet je op letten? En welke voordelen hebben beide materialen te bieden? Lees snel verder en je vindt een antwoord op meerdere vragen!

 

Thermische en akoestische isolatie van pvc en aluminium ramen

Zowel ramen in pvc als in aluminium scoren uitstekend qua warmtewering. Er is maar één manier om optimale prestaties te garanderen: kies voor ramen op maat. Alleen een op maat gemaakt pvc ramen (of aluminium ramen natuurlijk) is perfect geschikt voor de specifieke behoeften van je huis.

 

Wat voor soort isolatie is vereist voor pvc-ramen?

Pvc is van nature uit isolerend en wordt gebruikt voor de productie van schuiframen, voordeuren en rolluiken. Een pvc raam met driedubbele beglazing voldoet dankzij zijn ontwerp, kwaliteit en eigenschappen zelfs aan de normen voor passiefwoningen.

Qua geluidsisolatie scoren pvc ramen standaard beter dan aluminium ramen, maar ook de akoestische prestaties van aluminium zijn de laatste jaren sterk verbeterd.

Pvc is ook verkrijgbaar in diverse kleuren en uitvoeringen dankzij lakken in meer dan 53 RAL-tinten. Je bent fan van hout? Laat je dan verrassen door de pvc ramen met een realistische houtlook.

 

Hoe zit het met de thermische en akoestische isolatie van aluminium ramen?

Aluminium ramen op maat zijn er de afgelopen jaren sterk op vooruit gegaan waardoor ze steeds beter isoleren en stilaan op gelijke hoogte komen met pvc ramen. Aluminium is van nature uit geleidend en wordt vandaag voorzien van polyamidestrippen die de thermische onderbreking verzekeren zoals bij ons model TA85 AD dat niet hoeft onder te doen voor ramen in pvc. Aluminium ramen scoren dus steeds beter maar zijn ook handig voor zeer grote oppervlaktes, bijvoorbeeld voor schuiframen, en zijn puur esthetisch gezien ideaal voor hedendaagse woningen.

 

Onderhoud van pvc of aluminium ramen

Investeren in kwaliteitsvolle pvc of aluminium ramen loont altijd. Maar waarom? Omdat deze materialen heel lang meegaan. Alle pvc ramen van Tryba zijn verstevigd met staal voor nog meer veiligheid en een uitstekende stabiliteit bij het openen.

 

Onderhoud van aluminium: eenvoudig en natuurlijk

Het kan niet eenvoudiger zijn om een aluminium ramen te onderhouden: een beetje warm water en afwasmiddel zoals Marseillezeep of zwarte zeep en klaar! Gebruik vooral geen chemicaliën. Vergeet niet de buitenkant van uw ramen, de kozijnen, het beslag en de handgrepen schoon te maken.

 

Onderhoud van pvc-ramen: ook onfeilbare eenvoud

Met een schone doek en water gemengd met een beetje azijn is het gemakkelijk om je pvc-ramen te onderhouden. Namelijk: pvc staat bekend om zijn extreme stevigheid door de tijd heen.

 

Wat zijn de voordelen van aluminium ramen ten opzichte van pvc ramen?

Qua design staan aluminium ramen veel verder dan pvc ramen. Hoewel pvc verkrijgbaar is in diverse tinten, blijft aluminium het favoriete materiaal van zij die esthetiek bovenop plaatsen. Aluminium ramen geven dankzij hun lichte, verfijnde profielen een strakke en industriële look aan je woning. Dit is dan ook de voornaamste reden waarom aluminium ramen zo gewild zijn bij moderne woningen.

 

Welke prijs voor aluminium en pvc ramen?

Pvc en aluminium hebben dus elk hun voordelen. Maar wat je ook kiest, vergeet niet dat deze twee hoogwaardige materialen hoe dan ook hun missie zullen volbrengen.

Je keuze tussen pvc en aluminium hangt dus vooral af van welk design je wenst voor je woning, van de afmetingen van het raamoppervlak en van het budget, want pvc ramen zijn 30% goedkoper dan aluminium ramen prijs. Maar toch kan je (schuif)ramen en deuren laten plaatsen in beide materialen zodat we je verwachtingen volledig kunnen inlossen.

Heb je vragen over de prijs van pvc ramen of wil je meer informatie over de specifieke kenmerken van aluminium kozijnen? Aarzel dan niet om een bezoek te brengen aan een van onze centers voor een gesprek met onze experts of vraag online een offerte aan.

Nieuws