Je kan niet kiezen tussen pvc of aluminium voor je ramen of deuren? Ontdek hier waarin deze twee materialen van elkaar verschillen!

PVC of aluminium ramen?

Bij het plaatsen van nieuwe ramen stelt men zich vaak de vraag voor welk materiaal men moet kiezen. Kies je het beste voor ramen in pvc of voor ramen in aluminium? Waar moet je op letten? En welke voordelen hebben beide materialen te bieden? Lees snel verder en je vindt een antwoord op meerdere vragen!

 

Thermische en akoestische isolatie van pvc en aluminium ramen

Zowel ramen in pvc als in aluminium scoren uitstekend qua warmtewering.

 

De isolerende prestaties van pvc-ramen

Pvc is van nature uit isolerend en wordt gebruikt voor de productie van (schuif)ramen, schuifdeuren, voordeuren en rolluiken. Een pvc raam met driedubbele beglazing voldoet dankzij zijn ontwerp, kwaliteit en eigenschappen zelfs aan de normen voor passiefwoningen.

Qua geluidsisolatie scoren pvc ramen standaard beter dan aluminium ramen, maar ook de akoestische prestaties van aluminium zijn de laatste jaren sterk verbeterd.

Pvc is ook verkrijgbaar in diverse kleuren en uitvoeringen dankzij lakken in meer dan 53 RAL-tinten. Je bent fan van hout? Laat je dan verrassen door de pvc ramen met een realistische houtlook.

 

Hoe zit het met de thermische en akoestische isolatie van aluminium ramen?

Aluminium ramen zijn er de afgelopen jaren sterk op vooruit gegaan waardoor ze steeds beter isoleren en stilaan op gelijke hoogte komen met pvc ramen. Aluminium is van nature uit geleidend en wordt vandaag voorzien van polyamidestrippen die de thermische onderbreking verzekeren zoals bij ons model TA85 AD dat niet hoeft onder te doen voor ramen in pvc. Aluminium ramen scoren dus steeds beter maar zijn ook handig voor zeer grote oppervlaktes, bijvoorbeeld voor schuiframen, en zijn puur esthetisch gezien ideaal voor hedendaagse woningen.

 

Hoe pvc of aluminium ramen onderhouden?

Investeren in kwaliteitsvolle pvc of aluminium ramen loont altijd. Maar waarom? Omdat deze materialen heel lang meegaan. Alle pvc ramen van Tryba zijn verstevigd met staal voor nog meer veiligheid en een uitstekende stabiliteit bij het openen.

 

Onderhoud van aluminium: eenvoudig en natuurlijk

Niets is eenvoudiger dan een aluminium raam schoonmaken: een beetje warm water en afwasmiddel zoals Marseillezeep of zwarte zeep en klaar! Gebruik vooral geen chemicaliën. Vergeet niet de buitenkant van uw ramen, de kozijnen, het beslag en de handgrepen schoon te maken.

 

Onderhoud van PVC-ramen: ook onfeilbare eenvoud

Met een schone doek en water vermengd met een beetje azijn krijgen uw PVC-ramen hun oude glans terug. Namelijk: PVC staat bekend om zijn extreme stevigheid door de tijd heen.

 

Het voordeel van aluminium ramen boven pvc: het design

Qua design staan aluminium ramen veel verder dan pvc ramen. Hoewel pvc verkrijgbaar is in diverse tinten, blijft aluminium het favoriete materiaal van zij die esthetiek bovenop plaatsen. Aluminium ramen geven dankzij hun lichte, verfijnde profielen een strakke en industriële look aan je woning. Dit is dan ook de voornaamste reden waarom aluminium ramen zo gewild zijn bij moderne woningen.

 

Welke prijs voor aluminium en pvc ramen?

Pvc en aluminium hebben dus elk hun voordelen. Maar wat je ook kiest, vergeet niet dat deze twee hoogwaardige materialen hoe dan ook hun missie zullen volbrengen.

Je keuze tussen pvc en aluminium hangt dus vooral af van welk design je wenst voor je woning, van de afmetingen van het raamoppervlak en van het budget, want pvc ramen zijn 30% goedkoper dan aluminium ramen. Maar toch kan je (schuif)ramen en deuren laten plaatsen in beide materialen zodat we je verwachtingen volledig kunnen inlossen.

Hebt u vragen of wenst u meer informatie over onze pvc of aluminium ramen? Aarzel dan niet om een bezoek te brengen aan een van onze centers voor een gesprek met onze experts of vraag online een offerte aan.

Nieuws
Tips