Het duurzame engagement van TRYBA

TRYBA staat midden in de maatschappij. We maken er elk jaar een erezaak van om onze energie-, milieu- en sociale inspanningen op te drijven.

Geen inspanning is ons te veel

  • ISO 14001 certificaat
  • Duurzaam produceren
  • Energieverbruik beperken
  • Energie sparen
  • Milieu-impact verminderen
  • Slim omgaan met water
  • Minder afval produceren
  • Meer sorteren

Al in 2009 behaalde TRYBA het ISO 14001-milieucertificaat, maar tot op vandaag blijven we inspanningen leveren om milieuvriendelijk te produceren. Daarvoor hebben we milieucommissies die steeds nieuwe maatregelen invoeren om onze impact op het milieu nog verder te beperken.

Producten van matige kwaliteit kosten het bedrijf veel geld, ergeren de klanten en zijn een nutteloze verspilling van energie en grondstoffen. Onze belangrijkste bijdrage aan het milieu zijn ramen en deuren van topkwaliteit!

Al vanaf de oprichting in 1980 neemt TRYBA grote én kleine maatregelen om energie te sparen. Zo dekken zonnepanelen voor 95% het energieverbruik van de fabriek in Gundershoffen, gebruiken we elektrische wagens voor korte verplaatsingen en laden we onze vrachtwagens slimmer, zodat we meer kunnen vervoeren met minder wagens.

Verf, vernis en andere chemische producten beschermen ramen en deuren tegen de natuurelementen. TRYBA zorgt ervoor dat dit gebeurt met een minimum aan verspilling. We kiezen steeds voor het milieuvriendelijkste product op de markt, op voorwaarde dat het een gelijkaardige hoge kwaliteit garandeert.

Naast energie vormt ook water een grote uitdaging. In onze productieprocessen beperken we het waterverbruik. Bovendien zijn onze glasfabrieken uitgerust met osmosefilters zodat het waswater continu hergebruikt kan worden.

Materiaalverlies beperken bij het snijden van profielen, bij leveranciers aankloppen om producten samen in plaats van individueel te verpakken, kiezen voor digitaal in plaats van papier … TRYBA zoekt voortdurend naar alternatieven om afval te vermijden.

Al sinds 1993 investeert TRYBA in een doorgedreven sorteerinfrastructuur waarbij afval meteen aan de bron - zowel in de fabriek als in de kantoren - geselecteerd wordt. Zo sorteren we nu liefst 34 verschillende soorten afval die we achteraf recycleren.

TRYBA wil zich niet enkel inzetten voor een beter milieu, maar wil ook het leven van kansarme kinderen verbeteren. Onder de noemer TRYBACARE hebben we verschillende projecten lopen. Eén daarvan is het steunfonds TRYBA – A WORLD OF CHILDREN. Via dit fonds kunnen medewerkers en bedrijven van de groep ATRYA een gift doen of zelfs meter of peter worden van een kansarm kind. Meer informatie hierover vind je op onze (Franstalige) website: www.trybacare.fr.