Je staat op het punt nieuwe ramen te plaatsen in je woning. Je hebt al gekozen tussen ramen in aluminium of pvc. Maar het is nog niet duidelijk voor welke kleur je zal gaan. Dan is dit artikel geknipt voor jou. Ontdek de huidige trends en meerdere tips om de knoop door te hakken!

 

Welke kleur moet ik kiezen voor pvc-ramen?

Ondanks de vele vooroordelen zijn pvc ramen niet enkel in het wit verkrijgbaar! Laat je dus aangenaam verrassen door het ruime kleurenpallet. Ramen in pvc zijn uitermate isolerend en onklopbaar in prijs-kwaliteit. Bovendien zijn ze beschikbaar in alle mogelijke kleuren. Ze kunnen dus afgestemd worden op elk type gevel.

Welke kleur moet ik kiezen voor aluminium ramen?

Ramen in aluminium staan dan weer wel bekend om hun ruime waaier aan kleuren. Kies dus je favoriete kleur ongeacht het materiaal!

Als je voorop wilt lopen in deze trend, dan is zwart de perfecte kleur voor je aluminium ramen. Je hebt waarschijnlijk al gemerkt dat zwart de laatste trend is. Zwarte aluminium ramen op maat zijn een echte hype en doen het vooral erg goed in moderne woningen. De zwarte profielen zijn discreter en geven een elegant cachet aan je gevel. Bovendien zijn ze ook aan de binnenkant minder zichtbaar. Zwarte ramen laten echter niet alle woningen tot hun recht komen. Zo doen ze bijvoorbeeld een donkere gevel harder overkomen.

 

Welke kleur moet ik kiezen voor houten ramen?

In tegenstelling tot pvc of aluminium heeft hout het voordeel dat het meerdere keren opnieuw kan worden geverfd of gelakt. Als je de kleur van het hout wilt behouden, volstaat een eenvoudige vernis. Je kunt het uiterlijk van je houten ramen dus gemakkelijk veranderen tijdens hun hele levensduur. Voor de installatie kun je verschillende houtsoorten kiezen. Afhankelijk van de soort die je kiest, zal de kleur anders zijn. Je kunt de kleur ook aanpassen door een vernis te gebruiken. 

Ons advies over het kiezen van de juiste kleur voor je ramen

Spelen met contrasten

Ramen in de juiste kleur geven je gevel een bepaald cachet, zeker als je speelt met contrasten. Als je woning een lichte tint heeft, dan kunnen donkere ramen deze accentueren en er mooi mee contrasteren. Omgekeerd doen ook lichte ramen het zeer goed bij meer donkere gevels.

Gebruik verschillende kleuren

En waarom niet meerdere kleuren gebruiken voor je ramen? Je hoeft je niet te beperken tot een en dezelfde kleur voor je (schuif)ramen en deuren. Zo kan je je ramen in aluminium combineren met een pvc deur in een andere kleur om je gevel een unieke look te geven. Wees vindingrijk en laat je creativiteit de vrije loop.

Vermijd te gewaagde kleuren

Zoals je inmiddels begrepen hebt, is de waaier aan kleuren voor je ramen nagenoeg eindeloos. Maar wees toch voorzichtig. Ga niet over één nacht ijs indien je excentrieke en flashy kleuren wenst te gebruiken zoals roze, geel of zelfs turquoise. Ten eerste raak je op deze kleuren veel sneller uitgekeken dan op een tint die eerder klassiek is. Maar het is vooral geen slimme zet wanneer je je huis zou verkopen. Deze gewaagde kleuren vallen immers niet bij iedereen in de smaak.

 

Welke kleuren ramen zijn verkrijgbaar bij Tryba?

Wat je smaak ook is, Tryba doet er alles aan om je een breed scala aan tinten en kleuren aan te bieden. Als je twijfelt tussen twee kleuren, kun je kiezen voor één kleur voor het interieur en een andere voor het exterieur. Dit staat bekend als bicolouring.

Bij Tryba heb je keuze te over als het op kleuren aankomt. Vraag onze adviseurs om je te helpen bij het maken van je keuze. 

Wens je meer info over onze ramen en kleuren? Aarzel dan niet om een bezoek te brengen aan een van onze centers voor een gesprek met onze experts!

Nieuws
Tips