Driedubbele glas ramen: een nieuwe standaard met onmiskenbare voordelen

Door te kiezen voor een dridubbel glas van uw ramen maakt u een van de beste beslissingen voor het comfort van uw huis. Door uw woning te voorzien van ramen en deuren met dridubbel glas beschikt u over een betere isolatie en kunt u veel geld besparen op uw verwarmingsfactuur. U moet dan verder kiezen voor ramen (frame + glas) van hoge kwaliteit die aansluiten op uw behoeften. 

Definitie van dridubbel glas ramen

Zoals de naam het al zegt bestaat drievoudige beglazing uit drie glaslagen gescheiden door argongas dat als isolatiemateriaal fungeert

Het is ideale glas, die Tryba standaard aanbiedt. En wel om een goede reden: niet alleen voldoet deze beglazing aan de hoogste normen voor warmte-isolatie, maar hij biedt ook een betere geluidsisolatie.

Als u niet zeker weet of u een dubbele of dridubbel glas ramen neemt, biedt Tryba standaard een drievoudige beglazing aan, ongeacht u kiest voor pvc ramen of aluminium ramen

Naast het onmiskenbaar grotere comfort beschikt u ook over een grotere veiligheid met een drievoudige beglazing. Meer weten over onze maatwerk ramen standaard voorzien van driedubbel glas? Klik op de link hiernaast.

Wat zijn de verschillen tussen dubbele en dridubbel glas ramen?

Het komt er feitelijk neer dat dridubbel glas beter is dan dubbel glas op de volgende punten:

  • Warmte-isolatie en geluidsisolatie
    • Minder warmteverlies in de wintermaanden;
    • Beter thermisch comfort in de zomer;
    • Minder geluidsoverlast van buiten.
  • Veiligheid: dankzij het argongas tussen elke glaslaag biedt drievoudige beglazing beter weerstand tegen inbraakpogingen
  • Dichtheid: minder condensatie dankzij de Thermo Plastic Spacer

Thermo Plastic Spacer: perfecte afdichting van de glas ramen

U ziet het al dridubbel glas ramen is een bron van energie besparen en veiligheid dankzij haar uitstekende afdichting. Deze bijzondere eigenschap van de drievoudige glas van Tryba is mogelijk dankzij het productieproces gebaseerd op de Thermo Plastic Spacer (TPS).

Met dit nieuwe proces worden de afstandhouders tussen de glaslagen gemaakt. Hiermee beschikt u over een betere afdichting en voorkomt u condensatie tussen de glaslagen dankzij de rechtstreeks ingebouwde vochtopnemer.

De TPS wordt verwarmd met een robot zodat viskeus wordt en er een lege ruimte ontstaat tussen de glasplaten die vervolgens met argongas wordt gevuld. Wordt de beglazing isolerend door twee dichte kamers waarmee de dridubbel glas ramen wordt gerealiseerd.

Wat zijn de verschillen tussen de TPS en de tot op heden gebruikte RVS afstandhouders?

Voordat we overstapten naar de TPS-technologie bestond de dridubbel glas ramen van Tryba voornamelijk uit butyl in de vorm van kleefband. Voordeel: een dichtheid tussen 92 en 93%. Dankzij de technologie van de Thermo Plastic Spacer is de beglazing dichter en absorbeert het vocht beter door het gebruik van meer argongas. Voordeel: een dichtheid tussen 97 en 98%.

Tryba's eigen manier van het fabriceren van glas

Tryba beheerst de productie van dridubbel glas in de hele productieketen in zijn eigen beglazingswerkplaats. De teams zijn in staat om modellen op maat te ontwerpen en extreme aandacht te verlenen aan de kwaliteit van het glas. Bij Tryba is de jacht op de geringste defecten ieders verantwoordelijkheid! Als je weet dat raamisolatie een van de belangrijkste elementen is om energie te besparen, kun je net zo goed de glas en het kozijn van al je ramen kiezen.

Ramen vervangen door ramen met dridubbel glas ramen: tegen welke prijs?

Het plaatsen van isolerende ramen met dridubbel glas is een grote investering. Professioneel geïnstalleerde ramen met drievoudige beglazing zijn 10% tot 15% duurder dan ramen met dubbel glas en ontworpen om lang mee te gaan!

De prijs van uw op maat gemaakte ramen met dridubbel glas ramen hangt uiteraard af van de grootte, de vorm en het type raam (schuifraam of standaard raam), die de definitieve prijs zullen bepalen.

Met Tryba heeft u ook 30 jaar garantie op de ramen. 30 jaar gemoedsrust, 30 jaar uitstekende thermische isolatie, 30 jaar bestendigheid tegen lucht, water en wind (AEV). Luchtdichtheid (A), waterdichtheid (E) en windbestendigheid (V).