Je woning goed isoleren levert twee niet onbelangrijke voordelen op: je bespaart enorm veel energie en je verbetert het thermisch comfort van je woning. Maar welke punten vragen om extra aandacht bij het verbeteren van de thermische isolatie van je woning?

1. Eerst je dak isoleren

Het dak van je woning speelt een belangrijke rol bij de warmteregeling. Doordat warme lucht stijgt, ontsnapt een groot deel ervan via het dak. Naar schatting gaat ongeveer 30% van de warmte verloren via een slecht geïsoleerd dak. Precies daarom moet bij een renovatie de thermische isolatie van het dak voorrang krijgen. Er zijn meerdere technieken om je dak te isoleren. Je kan het dak aan de binnen- of buitenkant isoleren ofwel de zoldervloer onder handen nemen.

2. De muren van je woning thermisch isoleren

Muren vormen de tweede grootste bron van warmteverlies ook al ogen ze stevig en dik. Slechte muurisolatie is verantwoordelijk voor ongeveer 25% warmteverlies. Door je hand op de buitenkant van de muren te plaatsen, kan je eenvoudig testen of deze voldoende geïsoleerd zijn. Stel je vast dat ze (erg) koud aanvoelen in de winter en (erg) warm in de zomer, dan moeten ze beter geïsoleerd worden. Het isoleren van al je muren kan een flinke hap uit je budget nemen. Wij raden je daarom aan te beginnen met het isoleren van de gevel aan de noordkant.

3. Voor isolerende raamprofielen, ramen en deuren kiezen

Openingen en beglaasde ruimtes die onvoldoende geïsoleerd zijn, kunnen eveneens een belangrijke bron van warmteverlies zijn. Hebben de profielen, deuren en ramen van je woning nog enkele beglazing, dan is het hoog tijd deze te vervangen door modern hoogrendementsglas. Hierdoor zal het warmteverlies in je woning met 15% afnemen.

Ramen uitgerust met dubbelglas zijn vandaag de norm. Ze presteren immers uitstekend, zowel op het vlak van thermische als akoestische isolatie. Ze zorgen ook voor extra wooncomfort. Ook ramen met driedubbel glas zitten in de lift dankzij hun uitzonderlijke prestaties.

Vooral ramen in pvc en aluminium zijn geschikt om warmteverlies in je woning op lange termijn tegen te gaan. Pvc wordt heel erg gewaardeerd omwille van zijn uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Aluminium komt dan weer tegemoet aan eigenaars die op zoek zijn naar een oplossing die zowel isolerend als esthetisch is.

Je wil je woning renoveren en de thermische isolatie ervan verbeteren? Aarzel dan niet om een bezoek te brengen aan een van onze centers voor een gesprek met onze experts. Zij begeleiden je graag bij het kiezen van de beste isolatieoplossingen op maat van jouw woning.

Nieuws
Tips