Je wil je woning inbraakveilig maken? Maar je wil ook dat je woning er langs buiten piekfijn uitziet? Met de allernieuwste voordeur voldoe je aan deze twee eisen! Je voordeur trekt immers de aandacht en vormt de belangrijkste toegang tot je woning. Neem dus geen overhaaste beslissingen.

1. Veiligheid boven alles

Of je nu woont in een appartement of een woning, je voordeur is het eerste dat inbrekers onder handen gaan nemen. Zorg er dus voor dat deze voldoende beveiligd is. Veel oudere deuren hebben bijvoorbeeld een slot met slechts één verankeringspunt waardoor deze minder betrouwbaar zijn en minder weerstand bieden.

Moderne deuren zoals die uit ons gamma beschikken systematisch over een 3-puntsslot. Investeren in een beveiligde deur is een goed idee, zeker als je weet dat de inbraakveiligheid van een vergrendelde voordeur verhoogt met ieder verankeringspunt. Stof tot nadenken!

Voor meer info kan je ook volgend artikel lezen: ‘Hoe je woning inbraakveilig maken?’.

2. Diverse stijlen en kleuren

Bij het kiezen van je voordeur is niet enkel het veiligheidsaspect belangrijk, maar ook de uitstraling. Want vergeet niet dat je deze ziet telkens je weggaat en terugkomt. Bovendien is je voordeur ook het eerste wat je gasten en bezoekers zien als ze bij je aankomen. Je moet je voordeur dus graag zien.

Om de juiste keuze te maken, kunnen de volgende vragen je goed op weg helpen.

 

Welke stijl kies ik voor mijn voordeur?

Een voordeur is verkrijgbaar in diverse stijlen waarbij elke stijl zijn unieke eigenschappen heeft.

  • Volle deur

Dit is de meest populaire deur. De volle deur is veilig, isolerend en geeft een massievere look aan je gevel.

  • Glasdeur

Een glasdeur zorgt voor meer lichtinval in de hal, isoleert goed en is sterk dankzij de performante inbraakwerende beglazing. Bovendien maakt deze deur je gevel lichter.

  • Halfglazen deur

De halfglazen deur vormt de gulden middenweg tussen de volle deur en glasdeur. Ze zorgt voor meer licht in de inkom en geeft je een veilig gevoel.

  • Gebogen deur

De gebogen deuren laten zich onderscheiden door hun ronde vorm vanboven en hun elegante uitstraling. Bovendien zorgen deze ervoor dat het traditionele karakter van oudere woningen minder verloren gaat.

 

Welke kleur kies ik voor mijn voordeur?

De kleur van je voordeur is doorslaggevend voor de algemene uitstraling van je woning. Wanneer je buitengevel een lichte kleur heeft, zal een donkerblauwe of zwarte voordeur voor meer contrast zorgen en je gevel cachet geven. Bij woningen met een donkere gevel is wit of een andere lichte kleur dan weer beter om je gevel minder zwaar te doen lijken.

Meer info vind je ook in ons artikel ‘Hoe de juiste kleur kiezen voor je ramen?’

3. Een voordeur in pvc of aluminium?

Het materiaal van je voordeur vormt een andere belangrijke keuze.

Een voordeur in pvc

We waarschuwen je meteen. Besteed geen aandacht aan de geruchten over pvc! Dit materiaal heeft vaak af te rekenen met een slecht imago omdat er heel wat vooroordelen de ronde doen. Nochtans is pvc weldegelijk een topmateriaal!

Voordeuren in pvc kunnen heel goed tegen slecht weer, gaan lang mee en isoleren uitstekend. Bovendien zijn ze niet enkel verkrijgbaar in het wit. De kleurstalen zullen ongetwijfeld de kleur bevatten waar jij van droomt. Een andere troef van een voordeur in pvc is het prijskaartje! Pvc blijft immers het materiaal met de beste prijs-kwaliteitverhouding.

Een voordeur in aluminium

Wanneer je prioriteiten liggen bij de uitstraling en het design van je voordeur, kies je beter voor aluminium. Dit materiaal is trendy en elegant en past perfect bij modernere woningen. De fijne profielen, het eindeloze kleurenpalet en de isolerende prestaties maken aluminium bijzonder geliefd bij architecten. Vergeet ook niet dat voordeuren in aluminium geen onderhoud vereisen.

We raden je ook aan ons vorige artikel te lezen: ‘Hoe de juiste voordeur kiezen?

Wens je meer info over onze voordeuren? Aarzel dan niet om een bezoek te brengen aan een van onze centers voor een gesprek met onze experts!

Nieuws
Tips