De meeste eigenaars vinden het uiterst belangrijk om hun huis of appartement te beschermen tegen inbraak. Nagaan of je woning goed beveiligd is, is essentieel aangezien het aantal inbraken nog steeds hoog ligt. Ontdek in dit artikel waar je op moet letten om je woning zo goed mogelijk te beveiligen tegen inbrekers.

Controleer je buitendeuren

Allereerst moet je je verschillende buitendeuren controleren, want hierlangs raken inbrekers het gemakkelijkst binnen. Inbrekers zullen ze vrijwel altijd inspecteren. Zorg er dus voor dat ze altijd goed op slot zitten.

Met robuuste buitendeuren maak je de meest inbraakgevoelige toegangspunten al een stuk veiliger. De moderne deuren in pvc en aluminium zijn reeds uitgerust met een 3-puntsslot met massieve haken voor nog meer stevigheid. Dat is isolatie en veiligheid in één!

Inbraakbestendige ramen

De ramen vormen het kwetsbare punt van je woning. De inbraakbestendigheid van je ramen hangt sterk af van hun kwaliteit. De nieuwe generatie ramen in pvc of aluminium zijn natuurlijk veel doeltreffender dan de houten raamprofielen met enkele beglazing van vroeger. De nieuwste technische innovaties maken je ramen nu nog veiliger. Vergrendelpunten met veiligheidspal voorkomen dat het raam uitgelicht kan worden en zijn uiterst doeltreffend om inbrekers te ontmoedigen.

Voorzie je ramen en deuren van rolluiken

Je woning is al uitgerust met rolluiken? Test dan nu hun doeltreffendheid! Laat een van je rolluiken naar beneden en probeer het daarna op te tillen. Als er geen beweging in zit, is het goed bestand tegen inbraak. Als het rolluik zich probleemloos laat optillen, biedt het onvoldoende bescherming.
Zijn al je ramen en deuren al beschermd met rolluiken? Nee? Aarzel dan niet om overal rolluiken te plaatsen. Het nieuwste gamma rolluiken zoals die van Tryba zijn allemaal uitgerust met een anti-optilbeveiliging.

Je volledige woning zal inbraakveilig ogen door robuuste ramen te combineren met performante rolluiken. Is dat niet geruststellend!

Een veilige en robuuste garagepoort

Inbrekers dringen vaak binnen via de garage. Waarom? Omdat veel woningen relatief oude garagepoorten hebben met een alom bekend sluitsysteem. Aangebouwde garages vormen trouwens een extra toegang tot de woning. De kwaliteit van de materialen en het sluitsysteem bepalen hoe goed je garagepoort bestand is tegen inbraak. Zowel staal als aluminium zijn uitstekend geschikt om deze zwakke schakel inbraakveilig te maken.

Een alarm installeren

Nadat je iedere toegang tot je woning beveiligd hebt, kan je een alarm installeren. Het detecteert ongenode gasten tijdens je afwezigheid en gaat onmiddellijk af. Het geluid schrikt inbrekers af en zorgt ervoor dat ze zo snel mogelijk de benen nemen. Een alarm dat zichtbaar is aan de gevel heeft ook een preventieve functie, aangezien het mensen met slechte bedoelingen afschrikt en dus op afstand houdt.

Zoals je al gemerkt hebt, gebeurt het beveiligen van je woning niet op 1-2-3. Maar door te anticiperen en iedere toegang tot je woning goed te beveiligen, laat je niets aan het toeval over. Wens je meer informatie over onze oplossingen (ramen, deuren, rolluiken, garagepoorten)? Aarzel dan niet om een van onze centers te bezoeken voor een gesprek met onze experts of online een offerte aan te vragen.

Nieuws
Tips