Het vervangen van een voordeur gebeurt niet op 1-2-3, je moet je eerst de juiste vragen stellen. Welk materiaal moet gebruikt worden? Voor welk type deur zal je kiezen? En welk design vind je het mooiste? Het is belangrijk dat je de juiste keuze maakt want je voordeur gaat meerdere keren per dag open en toe en moet je bovenal beschermen tegen koude, slecht weer en inbrekers. Lees in dit artikel onze tips die je helpen bij het kiezen van de voordeur die is afgestemd op jouw noden!

Het belang van je voordeur

Allereerst moet je weten dat een voordeur een van de belangrijkste onderdelen van een woning is, en dit om meerdere redenen. De voordeur is immers het eerste wat je ziet wanneer je thuis komt, maar ook het laatste als je je woning verlaat. Dit mag je niet onderschatten. Bovendien is je voordeur ook het eerste wat je gasten zien als ze bij je aankomen. Deze speelt dus een belangrijke esthetische rol en voegt die extra touch toe aan je woning en nog zo veel meer. Door voor een bepaalde voordeur te kiezen, vertel je ook iets meer over de binnenkant van je woning.

De materiaalkeuze van je deur

Een voordeur kan in verschillende materialen geproduceerd worden, zoals pvc en aluminium. Deze twee materiaalsoorten hebben natuurlijk elk hun voordelen.

De moderne voordeuren in pvc zijn van uitstekende makelij. Ze zijn stevig en bestand tegen slecht weer en schokken. De voordeuren in pvc zijn dus ideaal voor woningen in regio’s en gebieden met een gevoelig en regenachtig klimaat. Maar de grootste troef van een voordeur in pvc, zoals de pvc deur H84, is het uitstekende isolatievermogen!

Een ander voordeel van pvc is dat dit materiaal te verkrijgen is in diverse kleuren en vormen.

Aluminium voordeuren staan dan weer bekend om hun robuustheid en design. Aluminium is dus het ideale materiaal voor zij die op zoek zijn naar veiligheid en uitstraling. De aluminium deuren van Tryba (HA85 AD) zijn immers uitgerust met een 3-puntsslot met massieve haken zodat je kan genieten van maximale veiligheid. Tegelijkertijd zorgt de verfijnde en tijdloze look van aluminium voor een elegante inkom en voorgevel.

De verschillende soorten voordeuren

Over het algemeen hebben voordeuren een standaardmaat. Toch bestaan ze in verschillende stijlen. Er kan een onderscheid gemaakt worden tussen 4 soorten voordeuren: volle, glazen, halfglazen en gebogen deuren.

Een volle deur is massiever en biedt meer veiligheid terwijl een glazen deur lichter aanvoelt en vooral meer licht naar binnenbrengt. Wanneer je de gulden middenweg zoekt tussen lichtinval en veiligheid is de halfglazen deur ideaal. De gebogen deur heeft dan weer vanboven een speciale ronde vorm. Aan jou de keuze!

Accessoires en afwerkingen voor je deur

Nadat je gekozen hebt voor een volle, glazen, halfglazen of gebogen deur in aluminium of pvc, moet je kiezen uit de verschillende accessoires en afwerkingen. Om je deur uniek te maken krijg je een reeks accessoires tot jouw beschikking. Kies het sleutelgat en de greep die jij het mooiste vindt en past bij de stijl die je zoekt. Aarzel niet om andere accessoires zoals een klopper of extra deurgreep toe te voegen en zo je voordeur nog meer te personaliseren.

Je weet nu waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van de juiste voordeur. Heb je vragen of wens je meer informatie over ons gamma deuren? Aarzel dan niet om een bezoek te brengen aan een van onze centers voor een gesprek met onze experts of vraag online een offerte aan.

Nieuws
Tips