Hoewel pvc het materiaal bij uitstek is voor ramen, kampt het met een imagoprobleem. In dit artikel hebben we 5 fabeltjes op een rijtje gezet en telkens van commentaar voorzien om je te begeleiden bij de materiaalkeuze voor je toekomstige ramen.

1. Pvc is minder kwalitatief

Pvc is niet zonder reden de meest populaire keuze voor raamprofielen. Ramen in pvc scoren uitstekend dankzij hun uitmuntende prestaties. Pvc is immers stevig, duurzaam, isolerend en bestand tegen weer en wind. Bovendien heeft pvc een gunstiger prijskaartje dan hout of aluminium. Waarom twijfel je dan nog?

2. Pvc is enkel verkrijgbaar in het wit

‘Pvc komt enkel voor in het wit’ moet zowat het grootste cliché zijn over ramen in pvc. Nog te weinig mensen weten dat pvc in ontelbare kleuren verkrijgbaar is. Wit mag dan wel het populairst zijn, ramen op maat in pvc kunnen ook afgestemd worden op elk geveltype en iedere persoonlijke voorkeur. Ga dus voluit voor de kleur van je keuze want deze is ongetwijfeld ook verkrijgbaar in pvc!

3. Ramen in hout isoleren beter dan ramen in pvc

Van nature blijkt hout uitstekend te isoleren. Dit materiaal staat dan ook bekend als een uitstekende isolator. Maar moderne ramen in pvc zoals die van Tryba (ramen T81 in pvc en ramen T84 in pvc) bieden eveneens uitstekende isolerende eigenschappen die niet onder moeten doen voor de isolerende kwaliteiten van ramen in hout.

4. Ramen in pvc zijn moeilijk in onderhoud

In tegenstelling tot ramen in hout zijn pvc ramen gemakkelijk te onderhouden. Het is heel simpel: één grondige schoonmaakbeurt per jaar volstaat. Daarenboven behoudt pvc zijn vormvastheid bij extreme hitte, koude of vochtigheid.

Lees meer over het onderhoud van je pvc ramen in ons artikel:

'Hoe je pvc ramen schoonmaken?

5. Pvc ramen zijn giftig en slecht voor het milieu

Pvc is niet schadelijk voor mens of milieu. Dit materiaal is ongevaarlijk want het bestaat enkel uit zout en onschadelijke additieven. Bovendien is pvc recycleerbaar. Pvc leent zich ook tot het bewaren van bloed in ziekenhuizen. Denk je nu nog steeds dat pvc ramen schadelijk zijn?

Het is dus geen wonder dat pvc ondanks deze talrijke vooroordelen uiterst geschikt is voor je ramen en de bouwsector in het algemeen. Goedkoop, isolerend, resistent en duurzaam, een blijvertje voor de toekomst dus!

Wens je meer info over ons gamma pvc ramen? Aarzel dan niet om een bezoek te brengen aan een van onze centers voor een gesprek met onze experts.

Nieuws
Tips