Onderhoud van pvc-ramen: een eenvoudige en doeltreffende methode

Uw huis heeft pvc-ramen en u weet niet hoe u deze moet onderhouden en vooral niet hoe vaak? Er is echter niets eenvoudiger! Tryba vertelt u er alles over! Wist u dat pvc-ramen die niet worden onderhouden snel kunnen verslechteren en minder goede thermische en akoestische prestaties leveren? Bij Tryba raden wij u aan om deze onfeilbare methode te volgen en niet te vergeten dat pvc een zorgvuldige behandeling vereist.

Profielen reinigen

De profielen van uw pvc ramen moeten een of twee maal per jaar worden gereinigd. Hiervoor heeft u slechts lauw zeepsop en een zachte doek nodig. Gebruik vooral geen agressieve producten zoals bepaalde zuren, oplosmiddelen of schuurmiddelen in het algemeen!

De rails reinigen

Vergeet niet om ook de rails van de ramen te reinigen. Tijdens het jaarlijks onderhoud van uw pvc ramen moet u deze elementen niet vergeten. Deze kunnen namelijk soms erg vuil zijn. U heeft slechts lauw zeepsop en een zachte doek nodig.

Siliconen afdichtingen controleren

Omdat duurzaamheid essentieel is bij Tryba gaan onze siliconen afdichtingen zeer lang mee. U kunt ze van tijd tot tijd reinigen met water om krassen te voorkomen. Gebruik hiervoor echter nooit chloor- of bleekmiddelen!

Onderhoud van raambeslag dankzij de Tryba Luby set

Een ander onderdeel dat vaak over het hoofd wordt gezien bij het reinigen van pvc ramen: het raambeslag! Het is zeer belangrijk dat dit onderdeel regelmatig wordt gecontroleerd en onderhouden. Wij raden u aan dit minstens twee keer per jaar te doen. Gebruik Tryba's Luby olie om de bewegende delen van het beslag te onderhouden voor een probleemloze werking. Deze olie is de beste garantie tegen slijtage en ophoping van vuil op de veiligheidspunten. Dit is een goede gewoonte om ervoor te zorgen dat de prijs die je betaalt voor je pvc ramen een goede investering blijft.

 

Hoe vaak moeten pvc ramen worden gereinigd?

Er kunnen zich na verloop van tijd stof en vuil ophopen op uw ramen. Tryba adviseert om de ramen één keer per jaar te reinigen met milde producten zoals afwasmiddel. Als uw pvc ramen op maat zich in een kustgebied bevinden, dat veel corrosiever is vanwege de zilte lucht, moet u niet vergeten uw ramen regelmatig te reinigen met schoon water.

4 dingen die u niet moet doen met pvc ramen

Uw woning heeft witte pvc ramen of gekleurde? Let dan bij het onderhoud van uw pvc ramen op dat u deze 4 dingen nooit zult doen:

  • Uw pvc ramen nooit verven
  • Nooit schurende schoonmaakmiddelen gebruiken
  • Controleer en olie het raambeslag voor goed onderhoud
  • In geval van twijfel roept u de hulp in van een vakman om uw ramen niet te beschadigen

Door deze slechte gewoonten uit te bannen, stelt u het onderhoud van uw pvc ramen veilig en bent u verzekerd van een lange levensduur!

Welke garantie staat er op uw pvc ramen in geval van schade?

Tryba is het toonaangevende merk van Europese ramen en deuren dat als enige 30 jaar garantie biedt voor uw pvc ramen. U beschikt over een ongeëvenaard comfort dankzij het snelle reactievermogen van Tryba!

Tryba nog verder gaat omdat uw garantie overdraagbaar is aan de volgende eigenaar als u uw woning verkoopt? Een belangrijk argument! Wilt u nieuwe pvc ramen in uw huis laten plaatsen of oude ramen laten vervangen? Kijk naar ons assortiment pvc ramen op maat! Met Tryba kiest u voor betrouwbaarheid, degelijkheid en variatie!  

Voor nadere informatie of adviezen kunt u contact opnemen met onze experts en hun showrooms bezoeken!