Rode bakstenen. Niet alleen vroeger een populaire keuze, ook vandaag wordt het veel gebruikt voor nieuwbouwwoningen. Ben jij momenteel je droomwoning aan het bouwen in een rode gevelsteen en moet je nu je ramen en deuren kiezen? Dan zal je je ongetwijfeld afvragen welke kleur ramen passen bij een rode gevel. Het is niet meteen de meest gemakkelijke kleur om te combineren. Daarom geven we je in dit artikel graag wat advies over mooie en stijlvolle combinaties. Er bestaan er meer dan je denkt!

Optie 1: Stijlvol zwart

Dé trend bij zowel renovaties als nieuwbouwwoningen zijn zwarte ramen. Deze kleur ramen zorgt voor een strakke en stijlvolle gevel en is bovendien tijdloos. Voor een strakke moderne nieuwbouw wordt heel vaak gekozen voor slanke aluminium raamprofielen in Gitzwart (RAL 9005).  

Maar ook de voordelige pvc ramen zijn bij Tryba beschikbaar in het zwart. Pvc raamprofielen zijn standaard wel iets dikker dan aluminium, waardoor je ook een iets minder strakke look creëert. Toch is ook dit materiaal een megapopulaire keuze. Het is namelijk makkelijk te onderhouden, enorm duurzaam en super isolerend. Goed om te weten is dat zowel onze zwarte pvc als aluminium ramen steeds kleurvast, weer- en uv-bestendig zijn! 

Vind je Gitzwart toch een iets té harde kleur voor je gevel? Er bestaan ook meer neutrale en zachte zwarttinten. Een mogelijk alternatief is bijvoorbeeld het zachtere Grafietzwart (RAL 9011).

 

Optie 2: Subtiele grijstinten  

Een andere populaire keuze wat betreft kleur ramen voor een rode gevel, is grijs. In ons gamma van pvc en aluminium ramen vind je tal van grijstinten. Zowel donkergrijs als lichtgrijs zijn een uitstekende keuze.

Kies bijvoorbeeld voor Antraciet (RAL 7016). Deze kleur leunt dicht aan bij het zwart, maar is veel minder hard en komt altijd mooi tot zijn recht. Je kan het combineren met eender welke gevelkleur. Maar ook een lichtgrijs, zoals bijvoorbeeld Agaatgrijs (RAL 7038), is een prachtige zachte kleur die perfect past bij een rode gevelsteen.

 

Optie 3: Authentiek houtpatroon

Zwart en grijs zijn waarschijnlijk een vanzelfsprekende keuze, vooral wanneer je fan bent van een strakke moderne look. Houd je meer van een rustieke en landelijke stijl? Waarom ga je dan voor de kleur ramen niet voor Tryba pvc ramen met een houtlook? Het geeft je rode gevel en je hele woning een authentieke en karaktervolle touch. Bij Tryba heb je de keuze uit verschillende houttinten, waaronder bijvoorbeeld gouden eik, mahonie en afromosia.

Met pvc profiteer je bovendien van de voordelen van kunststof en vermijd je de vervelende nadelen van echt hout. Het is onderhoudsvriendelijker, duurzamer, goedkoper en beter isolerend dan hout! 

Bij Tryba is de keuze aan kleuren eindeloos. Wat betreft onze ramen op maat heb je de keuze uit een enorm kleurenpalet en onze pvc ramen zijn beschikbaar in maar liefst 53 RAL-kleuren. En ook daar stopt het niet. Je kan ook kiezen voor folies in verschillende kleuren en structuren!

Wens je graag persoonlijk advies over welke kleur ramen nu het best bij jouw (rode) gevelsteen past? Je kunt ook spelen met ramen accessoires. Kom dan gerust langs in één van onze expert centers! Je kan er ook onze volledige kleurenwaaier ontdekken.

Nieuws
Tips