Heb je last van tocht in je woning? Er kan heel wat warmte en dus energie verloren gaan langs je ramen en deuren. Gevolg? Je gaat extra bijstoken, je energiefactuur gaat de hoogte en ook de CO2-uitstoot, wat schadelijk is voor Moeder Natuur. Het is dus meer dan ooit belangrijk om energie te besparen. Dit kan je op allerlei manieren doen. Eén daarvan is door kwalitatieve en isolerende ramen van Tryba te plaatsen. Ontdek alles over onze energiebesparende producten in dit artikel.

Tip 1 voor energiebesparing: Belang van isolatie 

Een goede isolatie is de cruciaal om tocht te voorkomen en energie te besparen. Zowel de beglazing als de profielen van Tryba-ramen beschikken over een uitstekende isolatiewaarde. Handig om mee te geven is dat de isolatiewaarde van raamprofielen en beglazing wordt uitgedrukt in een u-waarde. Voor glas, geeft de Ug-waarde bijvoorbeeld weer hoeveel warmte verloren gaat per vierkante meter glas en per tijdseenheid, wanneer er een verschil van 1 °C is tussen de binnen- en buitentemperatuur. Eenvoudig gezegd: hoe lager de U-waarde, hoe minder warmteverlies en dus hoe beter de isolatie.

 

Energie besparen met hoogrendements- of driedubbelglas 

Enkel glas en ook standaard dubbelglas zijn verleden tijd. Ze passen niet meer in onze hedendaagse samenleving, waar duurzaam wonen steeds belangrijker en populairder wordt. Daarom wordt vandaag vaker gekozen voor hoogrendements- of driedubbelglas.

Hoogrendementsglas, ook wel superisolerend glas genoemd, beschikt over een isolatie- of Ug-waarde van 1 W/m²K. Daarmee isoleert het 4 tot 5 keer beter dan enkel glas en 2 tot 3 keer beter dan standaard dubbelglas. Een enorme verbetering dus! Ter illustratie, wanneer het tijdens een extreme winterdag buiten -10 °C is, bedraagt de temperatuur langs de binnenzijde van het glas 15,9 °C.

Ben je op zoek naar beglazing met de hoogste isolatiewaarde? Dan raden we je driedubbelglas van Tryba aan. Met een Ug-waarde van amper 0.5 W/m²K, scoort dit type glas het beste wat betreft thermische isolatie. Bij een buitentemperatuur van -10 °C, bedraagt de binnentemperatuur 18 °C.

 

PVC en aluminium: energiebesparende materialen 

Niet alleen langs het glas, maar ook langs het schrijnwerk kan heel wat energie ontsnappen. Oude raamprofielen, vaak aanwezig in klassieke karaktervolle woningen, voldoen vaak niet aan de hedendaagse isolatienormen. Om geen last te hebben van warmteverlies en om energie te besparen, overweeg je dus best de installatie van kwalitatieve en superisolerende raamprofielen van Tryba.  Je kan kiezen uit pvc, dat beschikt over een goede prijs-kwaliteitverhouding, of voor aluminium, dat gekend is voor zijn moderne en strakke look.

De isolatiewaarde van de beglazing en het profiel samen wordt uitgedrukt in de Uw-waarde. Onze aluminium ramen kunnen een Uw-waarde behalen tot 1 W/m²K. Tryba pvc ramen scoren net iets beter wat betreft isolatie, met een Uw-waarde tot 0,8 W/m²K. Elk materiaal heeft zo zijn eigen kenmerken en voordelen.

 

Tip 2: Kies voor energiebesparende rolluiken of screens 

Tryba staat onder meer bekend voor kwaliteit en duurzaamheid. Bovendien doen wij ook heel wat inspanningen ter verbetering van het milieu: duurzaam produceren, het energieverbruik verminderen en slim omgaan met water. Het zijn slechts enkele voorbeelden.

Energie besparen staat centraal bij ons en wordt doorgetrokken in heel het gamma producten. We bieden niet alleen energiebesparende en superisolerende raamprofielen en beglazing aan, maar ook rolluiken en screens.

De Tryba combirolluiken, voorzetrolluiken en traditionele rolluiken scoren uitstekend op vlak van thermische én akoestische isolatie. Zowel in de winter als de zomer bieden ze vele voordelen. Tijdens de zomermaanden blijft het binnen lekker koel. Ook tijdens de winter zorgen ze ervoor dat de temperatuur  ’s avonds en ’s nachts constant blijft en dat warmte dus niet verloren gaat. Daardoor kunnen ze je energiefactuur jaarlijks met tientallen euro’s verlagen! Het is dus een slimme en duurzame investering.   

Hetzelfde geldt voor Tryba screens. Je kan kiezen uit screens met een zip-systeem en milieuvriendelijke screens op zonne-energie. Onze screens op zonne-energie zorgen eveneens voor een besparing op je energiefactuur en bovendien beschermen ze jou, je gezin en je woning op een ecologische manier tegen de zon. Schadelijke Uv-stralen worden geweerd en in de zomer geraakt de hitte niet binnen in je woning. En dat allemaal terwijl er wel nog steeds daglicht binnen schijnt in je interieur.

 

Tip 3: Ga voor een kwalitatieve plaatsing door Tryba 

De isolatieprestatie van je ramen, rolluiken of screens valt of staat met de plaatsing ervan. Je kan bijvoorbeeld voor een superisolerend aluminium raam uit driedubbel glas kiezen, maar wanneer dit slecht geplaatst is kunnen er kieren of spaties ontstaan. Daardoor zal je toch nog last van tocht krijgen in je woning. Dat zou enorm zonde zijn. Kies daarom voor de expertise van Tryba als je zeker wil zijn van een kwalitatieve en professionele plaatsing.

Wil je graag starten met meer energie besparen? Ben je overtuigd van onze energiebesparende producten? Aarzel dan niet en maak nu een afspraak bij Tryba voor een vrijblijvende offerte.  

 

Nieuws
Tips