Bij het kiezen van ramen voor je nieuwe woning of bij het renoveren van je oude ramen, is het belangrijk om aandacht te besteden aan de isolatie die de ramen bieden.

De keuze van raamkozijnen en beglazing speelt hier een cruciale rol in hoe isolerend je ramen uiteindelijk zijn. De juiste keuze van deze elementen zal een betere thermische en akoestische isolatie van uw hele huis mogelijk maken, wat zal resulteren in een groter wooncomfort en een lagere energiefactuur.

Hoe kan de isolatie van een raam worden verbeterd? Door hoogwaardig glas

Bij het beslissen over goed isolerende ramen, denkt men vaak eerst aan de beglazing. Termen zoals dubbel en enkel glas zijn je waarschijnlijk wel bekend.  Met de komst van hoogrendementsglas (ook wel HR glas genoemd), zijn er echter betere isolerende opties op de markt gekomen. Denk hierbij aan of driedubbele beglazing.

Deze beglazing is voorzien van een speciale coating en/of verschillende glaslagen.  Het is bij deze verschillende soorten HR-beglazing belangrijk om de isolatiewaarde (hoe lager, hoe beter), de prijs en jouw specifieke omstandigheden in acht te nemen bij het maken van je beslissing. HR++ glas met een isolatiewaarde van 1,1 is op dit moment het meest gebruikt. H+++ beglazing isoleert het meest, maar daar staat wel een hoger budget tegenover.   

Kortom, deze comfortoplossingen verdienen de voorkeur bij uw raamrenovatie als u de warmte van uw interieur wenst te behouden.

 

waar-moet-letten-keuze-voor-isolerende-ramen

Welk kozijn moet u kiezen om uw oude raam te isoleren?

Naast de beglazing, is het ook belangrijk om de juiste keuze te maken voor de raamkozijnen. Pvc en aluminium ramen bieden u optimale thermische prestaties dankzij de juiste combinatie van beglazing en materiaal.

Kan je niet beslissen tussen pvc en aluminium ramen, weet dan dat pvc het best isoleert, lang meegaat en gemakkelijk schoon te maken is. Beschadigingen aan een pvc-raam zijn wel moeilijker te herstellen. En met zijn moderne uitstraling zijn deze ramen niet voor elke woning weggelegd.

> Als u niet kunt kiezen tussen pvc en aluminium ramen, is pvc ramen betaalbaarder.

Wil je liever voor een meer tijdloze uitstraling gaan of ben je op zoek naar een oplossing voor een klassieke woning? Dan zijn ramen in aluminium met hun elegante look, lange levensduur, eenvoudig onderhoud en redelijke isolatiewaarde in vele situaties de gepaste oplossing.

> Geeft u de voorkeur aan een meer tijdloze look of bent u op zoek naar een isolerende oplossing voor een klassiek huis? Ontdek aluminium ramen. Deze isolator:

  • Maakt grotere dimensionale keuzes mogelijk
  • Heeft een lange levensduur
  • Is gemakkelijk te onderhouden
  • Heeft een isolatiewaarde die dicht bij die van pvc ligt

Zij zijn de juiste oplossing in vele renovatieprojecten!

Uw gratis offerte om uw raam te isoleren tegen de kou

Is het koude weer in uw streek steeds meer voelbaar? Wilt u meer informatie over de beste manier om uw huis te isoleren voor meer comfort en energie-efficiëntie? Wilt u concreet besparen op uw warmteverbruik? Wil je graag nog meer informatie over de beste raamisolatie voor jouw woning? Of twijfel je nog tussen pvc en aluminium raamkozijnen?  Bezoek een van onze centra om meer informatie te vragen aan onze experts. Zij geven je graag advies op maat van jouw wensen en situatie. Of vraag online een offerte aan.  

Nu is het aan u om energie te besparen, vooral op verwarming, en te genieten van bijpassende ramen!

Nieuws
Tips