Soorten glas voor ramen: een belangrijke keuze voor effectieve renovatie

Het raam is de structuur die de beglazing omringt om het op zijn plaats te houden. Er bestaan twee verschillende typen ramen. Deze kunnen gemaakt zijn van verschillende materialen zoals pvc, aluminium of hout. Ramen kunnen ook worden gecombineerd met verschillende soorten beglazing (tegenwoordig meestal dubbele of drievoudige). Er zijn echter nog vele andere factoren om rekening mee te houden. Er zijn veel verschillende constructiecombinaties mogelijk.

Dubbele of drievoudige beglazing is een belangrijke factor bij het installeren van nieuwe ramen. Vanwege de zeer beperkte isolerende eigenschappen is enkel glas voortaan geheel verouderd, in tegenstelling tot dubbel en drievoudig glas. Bij Tryba kozen we voor het standaard aanbieden van drievoudige beglazing. Dit is uniek op de markt.

drievoudige beglazing moderne keuze

Dubbele beglazing: een minimum vereiste?

Een raam met dubbele beglazing bestaat uit twee glasplaten die van elkaar gescheiden zijn door een dunne laag lucht of gas. Dit leidt tot betere thermische en akoestische prestaties en vermindert energieverlies.

Dubbele en drievoudige beglazing mogen wel dezelfde kenmerken hebben, maar dubbele beglazing is iets minder effectief op het gebied van isolerende prestaties.

Drievoudige beglazing, de moderne keuze

Zoals de naam het al zegt bestaat een raam met drievoudige beglazing uit drie glaslagen gescheiden door argongas. Dit gas staat bekend om zijn lage thermische geleidbaarheid, wat het een zeer effectief isolatiemiddel maakt. Gelet op dit potentieel hebben we een productietechniek ontwikkeld gebaseerd op Thermo Plastic Spacers (TPS) voor meer thermisch comfort. Door de derde laag glas worden de prestaties van dubbele beglazing vertienvoudigd. Naast een betere thermische isolatie zorgen ramen met driedubbele beglazing ook voor een krachtigere geluidsisolatie, aangezien de derde glaslaag als een extra barrière fungeert tegen buitengeluid. Een rustiger interieur en lagere energierekeningen zijn de twee populairste voordelen van driedubbele beglazing.

Op onze productielijnen maken we gebruik van het Thermo Plastic Spacer-proces die voor een gelijke afstand tussen de glaspanelen zorgt. De voorheen gebruikte metalen strips lieten kou en warmte door in het raam, maar de TPS kunststof strip vormt een afgesloten holte die wordt gevuld met inert gas om de thermische en akoestische prestaties van het raam te verbeteren. Dankzij dit procedé wordt de beglazing isolerend door middel van twee dichte kamers waarmee de drievoudige beglazing wordt gerealiseerd. Het extra argongas dat aan uw raam kan worden toegevoegd, zorgt voor een nog grotere luchtdichtheid van 97 tot 98%!

Aangezien driedubbel glas zwaarder is, moet men een passend raam kiezen. Tryba ramen van pvc of aluminium zijn volledig compatibel met driedubbel glas.

Pvc ramen of aluminium ramen ?

Ongeacht onze ramen van pvc of aluminium zijn, ze worden op maat gemaakt om aan te sluiten op uw behoeften. Materiaal, vorm, kleur, u kiest zelf de exacte productiecriteria. Onze pvc ramen zijn versterkt met een stalen frame voor maximaal gebruikscomfort. Sluitpunten met schootplaten, veiligheidsrollen en sluiting met slot  zorgen voor een betere beveiliging van uw woning. Onze pvc ramen zijn verkrijgbaar in meer dan 200 verschillende kleuren en garanderen een uitstekende thermische en geluidsisolatie.

Dankzij de slanke profielen van onze aluminium ramen zijn ze ideaal voor het bouwen van grote ramen. Aluminium is van nature corrosiebestendig en bovendien worden onze ramen bedekt met een weerbestendige coating. Door deze afwerking wordt de levensduur verlengd en ook de behoefte ze vaak bij te werken of opnieuw te schilderen. Aluminium is tegelijkertijd licht, waterdicht en veilig en ook nog 100% recyclebaar!

Zeer resistente ramen

De AEV-norm is een Europese norm die wordt gebruikt om de prestaties van ramen te beoordelen met betrekking tot luchtdichtheid (A), waterdichtheid (E) en windweerstand (V). Al onze ramen voldoen aan deze norm en gaan zelfs nog verder. Tryba voldoet namelijk aan de hoogste AEV-normen op de markt. Omdat driedubbele beglazing bij ons standaard is, hebben al onze ramen een optimale akoestische en thermische weerstand.

Door de in het vleugel- en kozijnframe geschroefde scharnieren zijn onze ramen nog steviger. Bovendien zorgen ze voor extra beveiliging tegen inbraak en andere misdrijven.

verschillende soorten openingen ramen

De verschillende soorten openingen

Het openen en sluiten van ramen wanneer u maar wilt is een belangrijk gemak in een woning. Afhankelijk van uw behoeften kunnen onze ramen worden geleverd in vaste, draaikip- of schuifbare uitvoering. Vast ramen hebben als voordeel van dat ze zoveel mogelijk natuurlijk daglicht binnenlaten en een ruimte helder maken. Ze zijn ideaal voor grote glasoppervlakken. Draaikipramen zijn praktisch in kamers die regelmatig geventileerd moeten worden en toch optimaal beveiligd moeten zijn. Schuiframen zijn de juiste keuze als u ruimte wilt winnen.

Kies voor Tryba, betrouwbaarheid en degelijkheid

Tryba is de grootste ontwerper, fabrikant en installateur van ramen en deuren op maat en is trots een exclusieve garantie van 30 jaar te bieden op al onze producten. Door hoogwaardige Franse knowhow en het gebruik van moderne, innovatieve productieprocessen  is Tryba een referentie op de ramenmarkt. Wilt het eerst zelf zien voordat u het gelooft?  Op simpele aanvraag aan uw dealer nodigen wij u uit op onze productielocatie in de Elzas. De vertrouwensrelatie tussen u en ons met daarnaast onze persoonlijke aanpak van elke opdracht maken van ons de ideale partner voor uw bouwprojecten.