Merk je op dat je regelmatig condens op één of meerdere ramen in je woning hebt? Vraag je je af wat de oorzaak kan zijn? Ontdek in dit artikel waarom er zich condens op je ramen vormt en ook met welke oplossingen je de condens kan laten verdwijnen.

Condens aan de binnenkant van je ramen

Als je condens aan de binnenkant van je ramen hebt, is de kans groot dat het hier om een ventilatieprobleem in je huis gaat. Wanneer je binnenshuis tijd doorbrengt, produceer je vocht, bijvoorbeeld door te ademen. Als de ventilatie in je woning niet voldoende is, neemt de omgevingsvochtigheid toe en vormt er zich condens op de ramen. Het is dan ook logisch dat het regelmatig verluchten van je huis hier de oplossing kan bieden.

Let op, als je jouw huis al voldoende ventileert en merkt dat condensatie zich alleen op één van je ramen vormt, is het waarschijnlijk geen kwestie meer van een goede ventilatie. In dit geval kan het raam verouderd of beschadigd zijn en wordt het tijd dat je het raam vervangt.

Condensa an de buitenkant van je ramen

Condens op de buitenkant van je ramen is op zich geen probleem om je druk over te maken. Hoewel de aanwezigheid van mist aan de buitenkant niet erg esthetisch is, is dit wel een teken dat je een goed geïsoleerd huis hebt.

De condens wijst erop dat het buitenste gedeelte van het glas in je ramen niet opgewarmd wordt door de warmte die van binnenshuis komt en dat je daarom zeer weinig warmteverlies hebt door je ramen. Wanneer het buiten warmer wordt, slaat waterdamp gemakkelijker op koude oppervlakken en verandert het dus in condens bij contact met je ramen. Het is een fenomeen dat daarom vaak voorkomt op ramen met hoogrendementsglas.

Wil je meer informatie over ons aanbod aan PVC- of aluminium ramen? Aarzel niet om een van onze centra te bezoeken om onze experts te ontmoeten of een online offerte aan te vragen.  

Nieuws
Tips