De voordeur is het visitekaartje van je woning. Het is een van de eerste dingen die bezoekers opmerken als ze voor je deur staan en draagt bij tot de volledige uitstraling van je huis. Het is dan ook belangrijk om goed zorg te dragen voor deze buitendeur en ze op tijd te vervangen.

Veiligheid

Een andere belangrijke reden om de voordeur te vervangen, heeft te maken met inbraakveiligheid. Een voordeur die niet meer volledig in het kader past, is immers gemakkelijker te forceren. Daarnaast kan een opvulling van kiertjes ter hoogte van het slot of de scharnieren uitnodigend werken tegenover mogelijke inbrekers. Zij zien dit als een zwakke plek. Daarom plaats je dus beter een nieuwe voordeur met een veilig 3-puntsslot.

Houtrot

Een houten voordeur kan, indien deze niet goed onderhouden wordt, na verloop van tijd houtrot ontwikkelen. Tekenen die op houtrot wijzen zijn afgebladderde of beschadigde verf, blaasjes onder de verf of een verkleuring van het hout zelf. Wil je dit probleem voorkomen bij je nieuwe voordeur ? Kies dan voor een voordeur uit aluminium of PVC.

Isolatie

Warmte kan langs alle niet-geïsoleerde delen van je huis ontsnappen, inclusief je voordeur. Ben je dus van plan om je huis beter te isoleren? Vergeet dan niet om ook aan de voordeur te denken. Heeft je voordeur bijvoorbeeld een glascomponent, dan kan het de moeite waard zijn om dubbele in plaats van enkele beglazing te gebruiken. Samen met een voordeur uit PVC of aluminium zal je zo genieten van een betere thermische isolatie.

Is het tijd om je voordeur te vervangen? Aarzel niet om een van onze centra te bezoeken om onze experts te ontmoeten. Zij geven je graag advies op maat van jouw wensen en situatie. Of vraag online een offerte aan.  

Nieuws
Tips