Rolluiken hebben allerlei voordelen. Je kan ze dus installeren om diverse redenen. Lees in dit artikel waarom rolluiken een interessante investering zijn voor je huis.

Verhoogde veiligheid

Eén van de grootste troeven van rolluiken is dat ze je woning nog veiliger maken. Moderne rolluiken, zoals de monoblocs en voorzetrolluiken van Tryba, zijn uitgerust met een anti-inbraaksysteem dat je woning nog meer beveiligt en inbrekers afschrikt. Rolluiken zijn dus veel doeltreffender en veiliger dan klapluiken.

Het comfort van rolluiken

Rolluiken kan je naar beneden of naar boven doen zonder dat je je ramen hoeft te openen. Bovendien zijn rolluiken geluidsisolerend. Geluiden van buiten die storend kunnen zijn, worden dus aanzienlijk gedempt. Daar komt nog eens bij dat ze doeltreffende bescherming bieden bij hevige regen en wind. Ze beschermen je ramen en kozijnen waardoor deze langer meegaan.

Zij die op zoek zijn naar privacy en volledige verduistering vinden in rolluiken de ideale oplossing. Ze laten geen licht door en niemand kan binnenkijken wanneer ze volledig naar beneden zijn. Rolluiken staan dus garant voor totale privacy.

Thermische isolatie

Maar de grootste troef van rolluiken is de uitstekende isolatie. Wanneer ze naar beneden zijn, blijft de warmte binnen ook al daalt de buitentemperatuur. En de koude? Die blijft buiten. Omgekeerd geldt net hetzelfde. Wanneer je je rolluiken overdag oplaat kan de zon je woning verwarmen. Ze regelen dus de warmte en bieden extra isolatie. Als je weet dat bijna 15% van het warmteverlies te wijten is aan de ramen, besef je al snel dat investeren in rolluiken gelijk staat aan investeren in optimale isolatie.

Het is dus geen toeval dat meer en meer mensen kiezen voor rolluiken. Ieder jaar worden steeds meer eigenaars overtuigd door de talrijke voordelen. Aarzel dus niet om een bezoek te brengen aan een van onze centers voor een gesprek met onze experts of vraag online een offerte aan.

Nieuws
Tips