Ben je momenteel je droomwoning aan het bouwen? Of denk je aan een renovatie van je woning en wil je de ramen en raamprofielen vervangen? De keuzes voor een raamprofiel zijn eindeloos en de trends veranderen voortdurend. Om het je gemakkelijk te maken lijsten we daarom de huidige trends op.

Minimalistische en onzichtbare raamprofielen

Less is more. Zeer dunne, minimalistische raamprofielen zijn erg hip. Deze bieden namelijk een maximaal aan glasoppervlak en zorgen zo ook voor een maximaal zicht naar buiten. Daardoor wordt er ook zo veel mogelijk licht binnengelaten in je woning. Vaarwel donkere en sombere dagen!

De allernieuwste trend in ramen op maat zijn bijna onzichtbare profielen. Deze worden onzichtbaar, omdat ze achter de buitenmuur en gelijk met het vloerniveau worden geplaatst. Voordeel: nóg meer daglicht in huis en een hemelsbreed zicht.

De aluminiumprofielen van Tryba zijn uiterst smal, ultra-stevig en beschikbaar in grote afmetingen. Kies bijvoorbeeld voor een erg breed schuifraam met een dun aluminium profiel en geniet van een interieur met veel lichtinval. Ondanks dat onze raamprofielen erg smal zijn, zijn ze ook combineerbaar met het dikkere driedubbel glas. Zo kan je tijdens koude winterdagen lekker warm binnen genieten van een panoramisch zicht op jouw besneeuwde tuin. Je kunt ook spelen met een groot aantal ramen accessoires.

 

Duurzaamheid

Een andere woningtrend die zich de laatste jaren voordoet, is de evolutie naar een duurzame woning. Van de indeling van de ruimtes en type verwarming tot, jawel, zelfs de ramen en raamprofielen. Deze vormen namelijk een belangrijke schakel in de isolatie van jouw woning. Het plaatsen van pvc of aluminium ramen met hoogrendementsglas of driedubbele beglazing is dus een slimme investering.

Naast een uitstekende isolatie, draagt ook de kwaliteit van een raamprofiel bij aan de duurzaamheid ervan. Bij Tryba bieden we enkel producten van hoogwaardige kwaliteit aan, waardoor we voor onze producten een garantie van maar liefst 30 jaar kunnen garanderen. Zowel pvc als aluminium zijn onderhoudsvriendelijk en slijtvast. Onze aluminiumprofielen zijn bovendien 100% recycleerbaar en dus goed voor het milieu.

 

Zwart raamprofiel

Zwarte raamprofielen zijn niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Ze zijn heel erg populair en dat is niet zo verwonderlijk. Ze zorgen namelijk voor een strakke, moderne, en luxueuze uitstraling van elke woning. Wil je echt die strakke look creëren? Kies dan voor aluminium profielen, die staan namelijk bekend om hun strak design. Pvc ramen staat dan weer bekend om zijn moderne en tijdloze design. Welke je ook kiest, ze zijn beide beschikbaar in het zwart (en in vele andere kleuren).

Overtuigd van deze trends in raamprofielen en wil je ze graag toepassen in je eigen woning? Bij Tryba ben je aan het juiste adres. Aarzel zeker niet en neem vrijblijvend contact op met onze experts of plan een bezoek aan een van onze showrooms.

Nieuws
Tips