Een goed geïsoleerde woning is een gezonde woning. De meeste eigenaars zijn zich hiervan bewust en streven er dan ook naar om hun woning met steeds grotere regelmaat te isoleren. Maar waar beginnen? Wat zijn de gevoelige plekken op het gebied van warmteverlies? Ontdek onze tips voor een goed geïsoleerde woning!

Het isoleren van je dak

Een slecht geïsoleerd dak kan heel wat warmteverlies veroorzaken. 30% van het warmteverlies kan wel eens te wijten zijn aan een dak dat onvoldoende performant is. Dit deel van het huis vormt dus de grootste energievreter. Goede dakisolatie is dus absoluut noodzakelijk om je woning beter te isoleren. Er bestaan meerdere methodes. Zo kan de binnenkant van het dak geïsoleerd worden met glaswol of isolatieplaten maar bij een volledige dakrenovatie kan evengoed via de buitenkant gewerkt worden.

Kiezen voor performante ramen

Slecht geïsoleerde ramen liggen eveneens aan de basis van heel wat warmteverlies. Bovendien heeft dit warmteverlies vooral een impact op de leefruimtes waardoor dit meteen voelbaar is. Als je huis of appartement nog geen ramen met dubbele beglazing heeft, zijn nieuwe ramen een echte prioriteit die niet alleen de isolatie maar ook het levenscomfort van je woning sterk zullen verbeteren. Of je nu gaat voor ramen in pvc of aluminium, je rust je woning gegarandeerd uit met hoogwaardig isolatiemateriaal. Pvc is het populairste materiaal dankzij zijn goede prijs-kwaliteitverhouding terwijl aluminium de favoriet is op esthetisch vlak.

Een isolerende voordeur

Dankzij isolerende ramen worden je leefruimtes een stuk aangenamer. Er zijn echter weinig eigenaars die beseffen dat de voordeur een belangrijke rol speelt bij de isolatie van hun woning. Een degelijk geïsoleerde deur heeft immers een positieve invloed op de ruimtes waar veel doorgelopen wordt, zoals in de inkomhal, de gangen of het trappenhuis. Een performante voordeur is dus essentieel voor een goed geïsoleerd huis.

Maar vergeet ook je garagepoort niet

Te vaak wordt vergeten dat de garagepoort ook een belangrijke ‘toegang’ vormt en dus koude kan doorlaten. De garage is over het algemeen al een koudere ruimte omdat hier een grote opening in de muur nodig is. De garagepoort moet dus tegelijk veilig en robuust zijn om inbraken tegen te gaan maar ook isolerend om warmteverlies zo veel mogelijk te beperken. Moderne sectionale of kantelbare garagepoorten bestaan uit kwaliteitsvolle materialen zoals aluminium of staal met uitstekende technische prestaties om je woning te beschermen tegen koude en slecht weer.

Je beseft nu wel dat een woning isoleren niet op 1-2-3 gebeurt en dat elke stap belangrijk is. Gelukkig is Tryba er om jou te helpen bij de transformatie van je woning. Aarzel dus niet om een van onze centers te bezoeken voor een gesprek met onze experts of om online een offerte aan te vragen.

Nieuws
Tips