Wil je een garagepoort instaleren? Houd dan vooral rekening met de manier waarop deze open gaat: sectionaal of kantelbaar? Bij het kiezen mag je vooral niet vergeten dat elk van deze poorten zo zijn voordelen heeft. Lees snel verder en ontdek welke garagepoort het beste is afgestemd op jouw noden én woning.

De plaatsinname: het voornaamste criterium bij het kiezen van je garagepoort

Het eerste en meer dan waarschijnlijk ook belangrijkste criterium is de plaats die je toekomstige garagepoort zal innemen. Een garage is meestal groot genoeg om je wagen in te zetten, maar niet meer dan dat. Net daarom is het belangrijk om de ruimte optimaal te benutten. En dat is meteen ook de reden waarom sectionale garagepoorten steeds populairder worden! In tegenstelling tot kantelbare poorten hebben sectionale garagepoorten bij het openen geen overhang naar buiten of naar binnen waardoor ze bijzonder weinig plaats innemen. Ze zijn bevestigd op een rail en verdeeld in panelen die bij het openen horizontaal met het plafond en bij het sluiten verticaal naar de grond schuiven.

Kantelbare garagepoorten daarentegen nemen bij het openen en sluiten behoorlijk wat ruimte in voor en achter de poort. Zij vereisen dus veel meer ruimte dan hun sectionale variant.

Inbraakveiligheid: Welke poort scoort het beste?

Sectionale en kantelbare garagepoorten zijn doeltreffende obstakels die inbrekers afschrikken. Dankzij hun dikte en stevigheid beveiligen ze je woning goed. Toch moet je er rekening mee houden dat de meeste kantelbare garagepoorten langs de buitenkant handgrepen hebben die gebruikt kunnen worden om de poort te forceren. Sectionale garagepoorten zijn dan weer iets dunner.

Isolerende prestaties

Moderne garagepoorten, of ze nu sectionaal of kantelbaar zijn, isoleren vandaag zeer goed. Kies voor kwaliteitsvolle materialen zoals aluminium of staal in combinatie met performante panelen en je woning is voorzien van uitstekende en doeltreffende thermische isolatie.

Zowel sectionale als kantelbare garagepoorten zijn dus twee interessante opties voor je garage. Het meest doorslaggevende element is de ruimte waarover je beschikt en de plaats die je toekomstige garagepoort zal innemen bij het openen en sluiten.

Aarzel dus niet om een bezoek te brengen aan een van onze centers voor een gesprek met onze experts of vraag online een offerte aan.

Nieuws
Tips