Artikel bijgewerkt op 28 maart 2024

Na een grillige herfst en winter is het hoog tijd om je pvc ramen reinigen. Na verloop van tijd en door regen en wind worden je pvc ramen vlug vuil, zeker als ze wit zijn. Maar geen paniek! Je ramen in pvc leveren niet alleen uitstekende prestaties op het vlak van thermische en akoestische isolatie, ze zijn ook onderhoudsvriendelijk. Ontdek in dit artikel hoe je je ramen in pvc kan reinigen.

Pvc, echt kwaliteitsmateriaal

Geen wonder dat pvc ramen zo populair zijn. Ramen in pvc bieden niet alleen de beste prijs-kwaliteitverhouding, ze leveren ook uitstekende prestaties. In tegenstelling tot ramen in hout vereisen ze ook weinig onderhoud. Om je pvc ramen in goede staat te houden, volstaat het om ze één keer per jaar grondig te kuisen. In tegenstelling tot bijvoorbeeld het onderhoud van aluminium ramen, dat iets vervelender kan zijn.

 

Pvc ramen reinigen: de te volgen methode

Hoewel je pvc deuren en ramen heel weinig onderhoud nodig hebben, moet je het toch goed doen.

Stap 1: reinig de profielen

Je moet de profielen van je pvc ramen één of twee keer per jaar reinigen. Alles wat je nodig hebt is lauw water en een zachte doek. Let erop dat je geen agressieve producten gebruikt zoals zuren, oplosmiddelen of andere schuurmiddelen in het algemeen (zoals een schuurspons)!

Stap 2: Maak de rails en fittingen schoon

Vergeet ook de rails van je ramen niet. Tijdens het jaarlijkse onderhoud van je pvc-ramen is het belangrijk om rekening te houden met het onderhoud van deze elementen, die soms erg vuil kunnen zijn. Het beslag wordt ook vaak verwaarloosd bij het reinigen van je pvc-ramen. Het is essentieel om dit onderdeel regelmatig te controleren en te onderhouden. Het is aan te raden om dit minstens twee keer per jaar te doen.

Tryba's advies? Gebruik Tryba Luby olie om de bewegende delen van het beslag in goede conditie te houden en ervoor te zorgen dat het beslag goed werkt. Als deze olie eenmaal op de borgingspunten is aangebracht, garandeert dit optimale bescherming tegen slijtage en minimale vervuiling van het aluminium frame). Ervaar een onvergelijkbaar comfort dankzij het reactievermogen van Tryba!

Stap 3: reinig de siliconen afdichtingen

Bij Tryba hechten we veel waarde aan duurzaamheid en daarom gaan onze siliconen pakkingen lang mee. Je kunt ze alleen reinigen met water om krassen te voorkomen.

Gebruik nooit producten die chloor of bleekmiddel bevatten! Denk eraan dat je je pvc-ramen nooit moet verven of schurende producten moet gebruiken. Je loopt het risico je ramen te beschadigen. Neem bij twijfel contact op met het dichtstbijzijnde Tryba expertisecentrum.

 

De Tryba keuze voor goed gereinigde ramen met 30 jaar garantie!

Tryba, een merk met Europese faam op het gebied van schrijnwerk, biedt als enige een garantie van 30 jaar op uw pvc ramen (net als op onze aluminium ramen!). Ervaar een onvergelijkbaar comfort dankzij het reactievermogen van Tryba!

Nuttige informatie: bij Tryba kan je garantie worden overgedragen als je je huis doorverkoopt.

Wil je meer informatie over het onderhoud van je ramen, of ben je op zoek naar bijkomende informatie over de Tryba-producten, aarzel dan niet om langs te komen in een van onze centra voor een ontmoeting met een van onze experts.

Nieuws
Tips