Je staat op het punt nieuwe ramen te plaatsen in je woning. Je hebt al gekozen tussen ramen in aluminium of pvc. Maar het is nog niet duidelijk voor welke kleur je zal gaan. Dan is dit artikel geknipt voor jou. Ontdek de huidige trends en meerdere tips om de knoop door te hakken!

Ruim assortiment kleurstalen

Ondanks de vele vooroordelen zijn pvc ramen niet enkel in het wit verkrijgbaar! Laat je dus aangenaam verrassen door het ruime kleurenpallet. Ramen in pvc zijn uitermate isolerend en onklopbaar in prijs-kwaliteit. Bovendien zijn ze beschikbaar in alle mogelijke kleuren. Ze kunnen dus afgestemd worden op elk type gevel.

Ramen in aluminium staan dan weer wel bekend om hun ruime waaier aan kleuren. Kies dus je favoriete kleur ongeacht het materiaal!

Zwart is helemaal in

Je hebt waarschijnlijk al gemerkt dat zwart de laatste trend is. Zwarte ramen op maat zijn een echte hype en doen het vooral erg goed in moderne woningen. De zwarte profielen zijn discreter en geven een elegant cachet aan je gevel. Bovendien zijn ze ook aan de binnenkant minder zichtbaar. Zwarte ramen laten echter niet alle woningen tot hun recht komen. Zo doen ze bijvoorbeeld een donkere gevel harder overkomen.

Spelen met contrasten

Ramen in de juiste kleur geven je gevel een bepaald cachet, zeker als je speelt met contrasten. Als je woning een lichte tint heeft, dan kunnen donkere ramen deze accentueren en er mooi mee contrasteren. Omgekeerd doen ook lichte ramen het zeer goed bij meer donkere gevels.

Gebruik verschillende kleuren

En waarom niet meerdere kleuren gebruiken voor je ramen? Je hoeft je niet te beperken tot een en dezelfde kleur voor je (schuif)ramen en deuren. Zo kan je je ramen in aluminium combineren met een PVC deur in een andere kleur om je gevel een unieke look te geven. Wees vindingrijk en laat je creativiteit de vrije loop.

Vermijd te gewaagde kleuren

Zoals je inmiddels begrepen hebt, is de waaier aan kleuren voor je ramen nagenoeg eindeloos. Maar wees toch voorzichtig. Ga niet over één nacht ijs indien je excentrieke en flashy kleuren wenst te gebruiken zoals roze, geel of zelfs turquoise. Ten eerste raak je op deze kleuren veel sneller uitgekeken dan op een tint die eerder klassiek is. Maar het is vooral geen slimme zet wanneer je je huis zou verkopen. Deze gewaagde kleuren vallen immers niet bij iedereen in de smaak.

Wens je meer info over onze ramen en kleuren? Aarzel dan niet om een bezoek te brengen aan een van onze centers voor een gesprek met onze experts!

Nieuws
Tips