Kiezen voor aluminium ramen betekent kiezen voor een eigentijds en kwalitatief design. Aluminium is niet alleen een materiaal dat wordt gewaardeerd omwille van de slanke profielen en de brede waaier aan kleuren, het is ook gemakkelijk te onderhouden.

Wilt u de kwaliteit en duurzaamheid van uw aluminium ramen behouden? Wilt u weten wat Tryba ramen zo bijzonder maken? We begeleiden u tijdens het hele aankoop- en onderhoudsproces. We geven u in dit artikel graag meer informatie over welke schoonmaakproducten u dient te gebruiken, welke u best vermijdt en hoe vaak u uw ramen dient te reinigen. Bovendien bieden we een jarenlange garantie voor al onze producten.

Aluminium ramen: Eenvoudig en regelmatig onderhoud 

Onze aluminium ramen zijn vooral erg geliefd omwille van hun design: modern, strak en beschikbaar in erg veel kleuren.

Gelukkig bestaat er een eenvoudige manier om uw ramen er zo lang mogelijk als nieuw te laten uitzien. U moet ze enkel regelmatig met lauw water en een afwasmiddel, zoals Marseillezeep of zwarte zeep, schoonmaken. Gebruik zeker geen chemische producten.

Over hoe vaak je je aluminium ramen moet onderhouden: er zijn geen specifieke regels. Vuil is bijvoorbeeld veel sneller en beter zichtbaar op witte aluminium ramen. Het is dus aan u om regelmatig aandacht te besteden aan de binnen- en buitenkant van uw ramen, evenals aan de profielen, scharnieren en handgrepen.

 

Tryba: de kracht van een ontwerper, fabrikant en installateur van aluminium ramen

Bij Tryba zijn onze ramen gemaakt van gepoedercoat aluminium en bieden we 30 jaar garantie!

  • Tryba geeft 30 jaar garantie op de volgende aspecten (terwijl de wettelijke garantie 10 jaar bedraagt): mechanische weerstand van profielen en hoeken, losrukken van scharnieren, waterinfiltratie tussen kozijn en vleugel (binnen de limieten van de AEV-classificatie).
  • 15-jarige garantie op het design van uw aluminium raam, waar geen wettelijke garantie voor bestaat: een kleurvaste en duurzame poedercoating, die stoten en krassen uitsluit.
  • Onze andere labels bij Tryba betreffende aluminium ramen:
    • QUALICOAT verzekert dat de poedercoating van de gebruikte producten en onderdelen voldoet aan een reeks Europese richtlijnen (dikte van de coating, kwaliteit van het spoelen, hechting van de lak, mechanische weerstand van de lak, enz.).
    • QUALIMARINE garandeert de duurzaamheid van de poedercoating in gebieden die aan zee liggen en waar de ramen dus in aanraking kunnen komen met zout (kwaliteit van de ondergrond, kwaliteit van de chemische oppervlaktebehandeling en poedercoating, betrouwbaarheid en traceerbaarheid van de gelakte aluminiumproducten).

Of u nu een aluminium raam op maat wilt laten plaatsen vanwege zijn elegante, isolerende of weerbestendige aspect, Tryba kan u adviseren over de kruishouten, kleuren en handgrepen die aangepast zijn aan de stijl van uw huis. 

 

Reinigen van aluminium ramen en hun beglazing

Tot slot, kan u de reiniging van uw aluminium ramen combineren met de reiniging van de beglazing. U moet alleen voorzichtig zijn met de schoonmaakmiddelen die u gebruikt.

Gebruik geen schuurmiddelen. Eenvoud is uw beste vriend, dus blijf bij het gebruik van water en een natuurlijk afwasmiddel.

Hebt u vragen over de voordelen van aluminium ramen in vergelijking met pvc ramen of over de onderhoudstechnieken? Een Tryba expert center is altijd beschikbaar voor al uw vragen.

 

Nieuws
Tips