Het vervangen van een voordeur gebeurt niet op 1-2-3, je moet je eerst de juiste vragen stellen. Welk materiaal moet gebruikt worden? Voor welk type deur zal je kiezen? En welk design vind je het mooiste? Het is belangrijk dat je de juiste keuze maakt want je voordeur gaat meerdere keren per dag open en toe en moet je bovenal beschermen tegen koude, slecht weer en inbrekers. Lees in dit artikel onze tips die je helpen bij het kiezen van de voordeur die is afgestemd op jouw noden!

Het belang van je voordeur 

Allereerst moet je weten dat de voordeur één van de belangrijkste onderdelen van een woning is, en dit om meerdere redenen. De voordeur is immers het eerste wat je ziet wanneer je thuis komt, maar ook het laatste als je je woning verlaat. Dit mag je niet onderschatten. Bovendien is je voordeur ook het eerste wat je gasten zien als ze bij je aankomen. Deze speelt dus een belangrijke esthetische rol en voegt die extra touch toe aan je woning en nog zo veel meer. Door voor een bepaalde voordeur te kiezen, vertel je ook iets meer over de binnenkant van je woning. 

 

Verschillende soorten deuren  

Over het algemeen hebben voordeuren een standaardmaat. Toch bestaan ze in verschillende stijlen. Er kan een onderscheid gemaakt worden tussen 4 soorten voordeuren: volle, glazen, halfglazen en gebogen deuren. 

Een volle deur is massiever en biedt meer veiligheid terwijl een glazen deur lichter aanvoelt en vooral meer licht naar binnenbrengt. Wanneer je de gulden middenweg zoekt tussen lichtinval en veiligheid is de halfglazen deur ideaal. De gebogen deur heeft dan weer vanboven een speciale

 

Welk materiaal voordeur kies je?

Een voordeur kan in verschillende materialen geproduceerd worden, zoals pvc en aluminium. Deze twee materiaalsoorten hebben natuurlijk elk hun voordelen. 

De moderne voordeuren in pvc zijn van uitstekende makelij. Ze zijn stevig en bestand tegen slecht weer en schokken. Ze zijn dus ideaal voor woningen in regio’s en gebieden met een gevoelig en regenachtig klimaat. Maar de grootste troef van dit type voordeur, zoals de pvc deur H84, is het uitstekende isolatievermogen! Nog een ander voordeel van pvc is dat dit materiaal te verkrijgen is in diverse kleuren en vormen. 

Aluminium voordeuren staan dan weer bekend om hun robuustheid en design. Aluminium is dus het ideale materiaal voor zij die op zoek zijn naar veiligheid en uitstraling. De aluminium deuren van Tryba (HA85 AD) zijn immers uitgerust met een 3-puntsslot met massieve haken zodat je kan genieten van maximale veiligheid. Tegelijkertijd zorgt de verfijnde en tijdloze look van aluminium voor een elegante inkom en voorgevel.

 

Welke kleur voordeur kiezen?

Je voordeur bepaalt mee het uitzicht van je gevel en dus is het belangrijk dat je een kleur kiest die past bij de kleur en stijl van je huis. De meest populaire kleuren zijn zwart, grijs, blauw, hout, maar ook rood en geel. Je kan van je voordeur dus een echte eyecatcher maken en gaan voor een gewaagde felgele kleur. Eén ding is zeker: een levendige kleur geeft je gasten meteen een vrolijk welkom, zeker op koude en grijze dagen.  

Kleuren zoals zwart en grijs zijn dan weer meer tijdloze keuzes die uitstekend passen bij zowat alle type woningen, van moderne nieuwbouwwoningen tot een authentiek herenhuis. Met deze kleuren kan je nooit iets fout doen. 

Welke kleur je voorkeur ook geniet, bij Tryba is ze zeker verkrijgbaar. Bij ons kan je kiezen uit eindeloos veel tinten en zo een unieke voordeur creëren die volledig aansluit bij jouw woning.

 

welke voordeur moet kiezen houd rekening deze zaken

Welke voordeur isoleert het best?

Naast het type deur, het materiaal en de kleur, moet je ook rekening houden met de isolatiewaarde van de voordeur. Niets zo vervelend als tocht die onder de deur naar binnen sluipt en zijn weg vindt tot bij jou in de living. Met een deur van Tryba zal dat nooit gebeuren.  

Zowel onze pvc als onze aluminium voordeuren bieden een uitstekende isolatie. Pvc isoleert zo goed omdat het uit allerlei verschillende luchtkamers bestaat die een thermische buffer vormen en elk voorkomen dat warme lucht je woning ontsnapt. De vleugel van onze pvc voordeur bevat vijf kamers en het kader zelfs zes!  

Kies je voor een glazen of halfglazen voordeur? Ga dan voor hoogrendements- of driedubbele beglazing om een goede isolatiewaarde te behalen. Een Tryba pvc deur met driedubbelglas behaalt een fantastische U-waarde (isolatiewaarde) van maximaal 1,1 W/m²K.  

Onze aluminium deuren isoleren nog net iets beter en behalen een U-waarde tot 0,95 W/m²K. Dat komt doordat het een thermische onderbreking bevat die koudebruggen en dus warmteverliezen voorkomt.  

 

Veiligheid en stevigheid van Tryba-voordeuren 

Een Tryba-voordeur garandeert niet alleen een subliem design, het meest kwalitatieve materiaal en de beste isolatie, maar ook veiligheid en stevigheid. Je kan kiezen voor een ultra-inbraakveilige deur met 5-punt sluiting. 

Al onze voordeuren kan je bovendien enkel openen met onze speciale veiligheidssleutels. Je kan deze ook alleen laten bijmaken in een Tryba expert center. 

 

Accessoires en afwerkingen van Tryba-voordeuren

Nadat je gekozen hebt voor een volle, glazen, halfglazen of gebogen deur in aluminium of pvc, moet je kiezen uit de verschillende accessoires en afwerkingen. Om je deur uniek te maken krijg je een reeks accessoires tot jouw beschikking. Kies het sleutelgat en de greep die jij het mooiste vindt en past bij de stijl die je zoekt. Aarzel niet om andere accessoires zoals een klopper of extra deurgreep toe te voegen en zo je voordeur nog meer te personaliseren. 

 

Hoeveel kost een nieuwe voordeur bij Tryba?

Wil je de look van je gevel veranderen of ben je aan het (ver)bouwen? Bij Tryba kan je je nieuwe voordeur kopen! Ons deurengamma is oneindig groot. Bovendien ben je bij ons steeds verzekerd van de beste kwaliteit tegen de beste prijs. 

Een voordeur in pvc is iets voordeliger dan één in aluminium. De uiteindelijke kostprijs hangt natuurlijk ook af van het soort deur, de accessoires en afwerkingen die je kiest. Voor een exacte prijsbepaling kan je steeds terecht in een Tryba expert center bij jou in de buurt. Je kan er ook je nieuwe voordeur visualiseren in ware grootte op onze exclusieve reuzenschermen! 

Je weet nu waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van de juiste voordeur. Heb je vragen of wens je meer informatie over ons gamma deuren? Aarzel dan niet om een afspraak te maken in één van onze centers voor een gesprek met onze experts of vraag online een offerte aan.

Nieuws
Tips