Of je nu in de stad of op het platteland woont, een goede akoestische isolatie verbetert gegarandeerd je dagelijks comfort. Geluidsoverlast veroorzaakt door vliegtuigen, wagens of andere voertuigen kan al snel belastend worden. Maar deze geluidshinder kan je perfect bestrijden door jouw huis of appartement beter te isoleren tegen lawaai dankzij performante ramen en beglazingen. 

Bondgenoot nummer 1: kwaliteitsramen

Ramen zijn bepalend voor de thermische isolatieprestaties van je woning. Maar ze zijn ook van essentieel belang voor je akoestisch comfort! De nieuwste ramen, schuiframen en deuren bieden reeds een goede geluidsisolatie. Zijn je huidige ramen versleten? Dan kan je de geluidshinder al aanzienlijk verminderen door ze te vervangen. Als je in een erg lawaaierige omgeving woont, kan het ook helpen om te kiezen voor ramen die specifiek ontworpen zijn tegen geluidsoverlast en bovendien uitzonderlijke prestaties leveren. 

Akoestische isolatie: Welk type beglazing?

Wens je een woning met betere geluidsisolatie? Zorg dan voor (schuif)ramen die optimale akoestische prestaties leveren. Om zeker te zijn van de juiste keuze moet je rekening houden met verschillende parameters zoals de dikte van het glas. Want hoe dikker het glas, hoe beter je woning geïsoleerd is tegen geluid. De ramen van Tryba zijn bijvoorbeeld uitgerust met buitenglas dat 6 à 8 millimeter dik is voor nog betere akoestische prestaties.

Onthoud ook dat driedubbel glas beter rendeert dan dubbel glas aangezien dit over een laag meer beschikt om het geluid tegen te houden. 

Tryba zet zich al jaren in met als doel ramen aan te bieden die hoog scoren op geluidsisolatie. De isolatie van onze pvc-ramen is bijvoorbeeld bijzonder krachtig. De ramen van het ‘Trybaphony’ gamma zijn trouwens speciaal ontworpen voor omgevingen die in hoge mate worden blootgesteld aan geluid.

Het type materiaal: pvc en aluminium

Hoe goed de akoestische isolatie van jouw ramen is, hangt niet alleen af van het type of de kwaliteit van het glas. Ook het materiaal en de kwaliteit van de raamprofielen zijn doorslaggevend. Ramen in pvc en aluminium ramen hebben reeds hun dienst bewezen als kwaliteitsramen. Bij Tryba vindt u bijvoorbeeld ramen die een akoestische isolatie bieden gaande van 35 tot 43 decibel. Geen betere manier om van je huis opnieuw een oase van rust te maken.

Houd er ook rekening mee dat de algemene akoestische prestaties van je ramen niet alleen afhangen van de kwaliteit van de gebruikte materialen. De professionele plaatsing van je ramen is minstens even belangrijk. Tijdens die plaatsing volgen onze experts zorgvuldig alle nodige stappen zodat je nieuwe ramen optimaal renderen. (zie: Hoe verloopt de plaatsing van mijn ramen?). 

Wens je meer info over de plaatsing van je Tryba ramen? Of heb je vragen over de kwaliteit van onze diensten? Aarzel dan niet om een bezoek te brengen aan een van onze centers voor een gesprek met onze experts.

Nieuws
Tips