Een ruimer gevoel en meer lichtinval, dat zijn enkele unieke voordelen van een schuifraam. Het wordt doorgaans aan de achterzijde van een woning geplaatst, als opening naar de tuin en het terras (vandaar de andere benaming “terrasraam”). Schuiframen zijn beschikbaar in verschillende materialen en systemen. Ontdek hier de mogelijkheden voor je renovatie of nieuwbouwproject!

Waarom kiezen voor een schuifraam

Heel eenvoudig: een schuifraam zorgt voor enorm veel lichtinval in je interieur en een open gevoel. Je tuin wordt als het ware naar binnen gezogen en in de zomer kan je van de leefruimte en de tuin één geheel maken. Maar ook in de winter is het een plus en zorgt het ervoor dat je het buitengevoel naar binnen kan halen. Vanonder een warm dekentje kan je van een mooi uitzicht genieten en donkere dagen worden net iets helderder.  

Bovendien zorgt een schuifraam er ook voor dat je heel wat ruimte bespaart. Wanneer je het raam openzet behoud je een brede doorgang. Ideaal dus voor kleinere woningen. Goed om te weten is dat Tryba schuiframen ook nog eens ultra stevigisolerend én inbraakveilig zijn.  

 

Soorten schuifsystemen 

Je wist dit misschien nog niet, maar er bestaan schuiframen met verschillende soorten schuifsystemen.

Je kan kiezen tussen een standaard schuifraam of een hefschuifraam

 

Standaard schuifraam 

Dit is de “standaard” versie van een schuifraam. Het is heel eenvoudig te openen: je ontgrendelt het raam en schuift de beweegbare vleugel open. Binnen enkele seconden sta je dus buiten. Bij dit type zorgen ingewerkte borstels voor de afdichting.

 

Hefschuifraam 

In tegenstelling tot een standaard schuifraam, moet je bij dit raam de opengaande vleugel eerst even optillen en vervolgens pas openschuiven. Bovendien wordt het afgesloten door middel van een rubberen dichting, in plaats van door borstels. Rubber is een meer duurzame optie en zorgt voor een betere lucht- en waterdichtheid dan borstels. Een hefschuifraam is dus beter geïsoleerd dan de standaard optie. Het is ideaal voor grotere en zwaardere glasoppervlakken, zoals bijvoorbeeld driedubbel glas. Omwille van de complexe en geavanceerde mechaniek ligt de prijs van dit raam wel hoger dan die van een standaard versie. 

Door een hefschuifraam van Tryba te combineren met driedubbele beglazing, ben je echter wel verzekert van een duurzaam en superisolerend raam. 

 

Materialen: PVC en aluminium 

Deze twee soorten schuiframen zijn bij Tryba zowel beschikbaar in pvc als aluminium. Deze materialen hebben elk hun unieke voordelen. Pvc biedt bijvoorbeeld een betere isolatie dan aluminium, maar die laatste is dan weer slanker in uitzicht.


Wens je graag nog wat meer informatie over het verschil tussen pvc en aluminium? Of wil je meer persoonlijk advies over onze verschillende soorten schuiframen? Aarzel dan niet om een afspraak te maken voor een bezoek aan één van onze showrooms. Onze experts staan klaar om je verder te helpen!  

Nieuws
Tips