Nu we allemaal massaal meer in onze tuinen of op onze terrassen genieten van het heerlijke zomerweer, een cocktail en een barbeque, is een vlotte overgang van binnen naar buiten essentieel. Een terrasraam plaatsen is de manier om die vlotte overgang te creëren. Maar onze kwalitatieve terrasramen bieden ook nog andere troeven!

Troef 1 van terrasramen: Licht

Dé interieurtrend en -wens van velen is het binnenlaten van (zoveel mogelijk) daglicht in het interieur. Niets is zo fijn dan de zon die rijkelijk binnenstraalt in uw woning, zeker nu tijdens de zomer. Er is dan ook veel vraag naar grote ramen en vooral naar terrasramen! Daar waar gewone deuren erg veel licht tegenhouden, zorgen terrasramen voor veel meer licht in uw interieur. Vaak wordt er gekozen om deze ramen van vloer tot plafond te plaatsen, om dit voordeel extra te benutten.

Bij extra zonlicht denken mensen ook vaak aan extra warmte. Dat kan een probleem vormen tijdens de zomer, wanneer de temperatuur buiten al gauw kan oplopen tot 25 graden of meer. Gelukkig bestaan er wel een aantal oplossingen die ervoor zorgen dat u de hitte buiten- en het licht binnenhoudt.

Een van die oplossingen is het plaatsen van driedubbelglas. Dit type glas bestaat, in tegenstelling tot dubbelglas, uit een extra glasplaat en spouw en is daardoor dus perfect isolerend. Bij Tryba zijn alle ramen verkrijgbaar in driedubbele beglazing! Je kan er ook voor kiezen om screens te laten plaatsen. Deze zorgen ervoor dat de temperatuur binnen aangenaam blijft, terwijl er wel nog licht wordt doorgelaten. Onze vakmannen zijn gespecialiseerd in het plaatsen van zowel screens op zonne-energie als screens met het welbekende Zip-systeem.

 

Troef 2: Open gevoel

Terrasramen bieden naast veel lichtinval ook een heel open en ruimtelijk gevoel. Binnen en buiten worden als het ware één geheel, omdat deze volledig uit glas bestaan en u ze helemaal kan openzetten. Jouw woning lijkt hierdoor veel ruimer. Bovendien kan u steeds genieten van het weer en van uw tuin terwijl u binnen vertoeft.

Deze ramen zijn ook plaatsbesparend en daardoor wordt dat ruimtelijke gevoel nog extra benadrukt. Vooral schuiframen nemen zo goed als geen ruimte in doordat deze openschuiven, in plaats van opendraaien.  

 

Troef 3: Design en materiaal

Bij Tryba kan u kan deze ramen ook in alle materialen en kleuren verkrijgen en worden ze tevens op maat gemaakt. Wij bieden dus voor elke smaak wel wat wils! Wanneer u bijvoorbeeld meer van een modern interieur en een strakke tuin houdt, kan u kiezen voor een grote en open glaspartij. Of houdt u eerder van een landelijk ingerichte woning en tuin? Dan kan u kiezen voor een terrasraam met kruishouten. Een terrasraam vormt dus echt de verbinding van uw tuin met uw interieur.

Al onze ramen bestaan uit PVC of aluminium. PVC biedt onder meer een uitstekende isolatie, is erg duurzaam en bovendien inbraakveilig. Aluminium staat dan weer bekend voor zijn strakke design, wat uitstekend past bij een modern interieur.

Wilt u graag een lichtrijk interieur creeën en een terrasraam plaatsen? Of wenst u graag meer informatie over de uitvoeringen van onze ramen? Neem dan zeker contact met ons op of maak een afspraak om een bezoekje te brengen aan een van onze showrooms.  

Nieuws
Tips