Al enkele jaren hebben terras- en schuiframen veel succes. Dit is te danken aan hun steeds betere energieprestaties. Openingen zoals deuren en ramen spelen namelijk een belangrijke rol bij de isolatie van jouw woning. Hoe groter het oppervlak, hoe hoger het risico op warmteverlies. Hou daarom zeker rekening met deze aandachtspunten wanneer je je woning uitrust met een terras- of schuifraam.

 

1. Performante ramen

Een terrasraam beslaat een groter glasoppervlak dan een standaard raam en kan dus maar beter met performant buitenglas uitgerust zijn om zowel ’s winters als ’s zomers al te groot energieverlies te vermijden. Dubbele beglazing is bijzonder geschikt voor grote glasoppervlakken. Driedubbele beglazing is dan weer zwaarder en duurder dan dubbele beglazing en ideaal voor woningen in een ruwer klimaat.

 

2. Materiaal van de ramen

De thermische prestaties van je terrasraam moeten in hun geheel bekeken worden. De materiaalkeuze van het raam is minstens even belangrijk als de beglazing. Vooral ramen in PVC en aluminium zijn bijzonder populair. Terrasramen in PVC zijn niet alleen energiebesparend en superisolerend, ze bieden ook de beste prijs-kwaliteitverhouding. Terrasramen in aluminium leveren dan weer uitzonderlijke technische prestaties met oog voor design. Schuiframen met een aluminium vleugeloverlapping van slechts 52 mm zorgen voor meer lichtinval in jouw woning en geven een uniek cachet aan je gevel.

 

3. De plaatsing van je terrasraam

Bij het plaatsen van ‘gewone’ ramen komt al heel wat vakmanschap kijken. De grootte en het gewicht van een terrasraam maakt de nood aan een professionele plaatsing dus nog groter. Je beseft nu wel dat een terrasraam plaatsen niet op 1-2-3 gebeurt. Ernstige isolatieproblemen kunnen het gevolg zijn van een slecht geplaatst profiel, een onvolledige afdichting of de slechte voorbereiding van het frame. Neem dus geen enkel risico en doe een beroep op gekwalificeerde vakmannen.

Wil je weten hoe de plaatsing van je ramen bij Tryba verloopt, lees dan zeker het volgende artikel: Hoe verloopt de plaatsing van mijn ramen?

 

4. Plaats je terrasraam in de zuidgevel

Plaats je schuifraam in de meest zuidgerichte gevel en geniet optimaal van de zon. Je raam brengt meer licht en warmte naar binnen en heeft een positieve invloed op de energiebalans van jouw woning.

Wens je meer info over de plaatsing van je toekomstige terrasramen of over de producten van Tryba? Aarzel dan niet om een bezoek te brengen aan een van onze centers voor een gesprek met onze experts.

 

Nieuws
Tips