Je hebt de ramen gevonden die volledig aansluiten op je noden en goed passen bij je woning. De installateurs van Tryba zullen binnenkort langskomen om ze te plaatsen. Maar weet je hoe de plaatsing van je ramen precies verloopt? Ontdek hieronder hoe je ramen stap voor stap geplaatst worden.

Stappen die u ter plaatse moet uitvoeren voordat u nieuwe ramen monteert

Naleven van de overeengekomen datum en het uur

Onze installateurs zullen in de eerste plaats langskomen op de datum en het uur dat vooraf werd overeengekomen. Zorg er dus voor dat je er bent wanneer het nodig is, zodat je nieuwe ramen kunnen worden geplaatst zoals gepland.

Controleren van de op- en afmetingen

Na aankomst zullen onze installateurs allereerst de opmetingen controleren, alsook de afmetingen van de oude ramen. Zo kunnen ze nagaan of de nieuwe ramen weldegelijk volledig op maat zijn.

Beschermen van de omgeving

De afmetingen kloppen. Het is tijd om alles af te schermen zodat er geen onaangename verrassingen opduiken nog voor we goed en wel vertrokken zijn.

Verwijderen van de oude vleugels

Het echte werk kan beginnen. Onze installateurs verwijderen voorzichtig de vleugels en scharnieren van je oude ramen zonder de bestaande structuur te beschadigen.

 

De belangrijkste stappen bij het installeren van kwaliteitsramen

Voorbereiden van het ramen

Eens de ramen verwijderd zijn, wordt het frame zorgvuldig gereinigd zodat de nieuwe ramen probleemloos in het bestaande kozijn geplaatst kunnen worden. Onze installateurs plaatsen een laag siliconen om de ramen goed af te dichten, ze behandelen de resterende houtdelen en stellen de bestaande kozijnen bij zodat de nieuwe pvc ramen of aluminium correct geplaatst kunnen worden.

Aanbrengen van de binnenafwerking

De laatste stap voor de plaatsing van je ramen bestaat uit het aanbrengen van de binnenafwerking. Onze experts brengen een zachte samendrukbare afdichting aan over de volledige omtrek van het bestaande frame waarop de vleugels van het nieuwe raam zullen rusten. Ze dichten ook de randen af voor een optimale isolatie.

Plaatsen van het nieuwe kozijn

Onze installateurs controleren eerst of de nieuwe kozijnen waterpas staan om ze daarna te bevestigen. Deze beslissende stap bepaalt of je toekomstige aluminum ramen of pvc performant zijn. Onze experts zien er dan ook op toe of alles correct wordt uitgevoerd.

Plaatsen van de vleugels

De nieuwe vleugels kunnen nu in het kozijn geplaatst worden. Na de plaatsing worden de vleugels zorgvuldig gecontroleerd door onze installateurs. Ze controleren de werking en gaan na of het raam goed open en toe kan.

Aanbrengen van de buitenafwerking

Wanneer alles in orde is, kunnen onze experts zich toeleggen op de buitenafwerking. Ze plaatsen zorgvuldig het raambeslag, brengen een laag siliconen aan en plaatsen tot slot kapjes om het water af te voeren.

 

Wat u kunt verwachten nadat de ramen zijn geïnstalleerd?

Afstellen van de vleugels

Nadat de plaatsing volledig klaar is, keurt de installateur de pvc ramen op maat of aluminium en stelt hij de vleugels indien nodig bij zodat de ramen optimaal comfort bieden.

Reinigen en terug in oorspronkelijke staat brengen

Je ramen zijn geïnstalleerd. Onze experts zullen nu alles opruimen en netjes achterlaten zoals voorheen.

Inzamelen en recycleren van de oude ramen

Je oude op maat gemaakte aluminium ramen of pvc worden natuurlijk afgevoerd en zullen een tweede leven krijgen!

Uitleggen van de werking en het onderhoud

De werken zijn klaar. Onze installateurs zullen je in detail uitleggen hoe je nieuwe raam werkt en hoe je het moet onderhouden.

Oplevering van de werken

Nu moet enkel nog de oplevering van de werken gebeuren in aanwezigheid van onze installateurs. Tijdens dit moment zullen ze je ook de garantiedocumenten overhandigen.

Voilà, je ramen zijn geplaatst! Je kan nu in alle rust genieten! Wens je meer info over de plaatsing van je Tryba ramen? Of heb je vragen over de kwaliteit van onze diensten? Aarzel dan niet om een bezoek te brengen aan een van onze centers voor een gesprek met onze experts.

Nieuws
Tips