Dankzij de voortdurende verbetering van isolatietechnieken zijn schuiframen sinds de jaren 90 steeds meer terug te vinden in woningen. Meer zelfs: schuiframen worden als essentieel gezien voor ons wooncomfort omdat ze veel licht naar binnen brengen en uitstekend scoren op het vlak van thermische isolatie.

Laat het licht binnenstromen dankzij schuiframen

De grootste troef van schuiframen schuilt in het naar binnen brengen van natuurlijk licht. Een schuifraam schenkt je immers meer comfort aangezien je volledige ruimte baadt in het licht dankzij de invallende zonnestralen. Door het grote raamoppervlak zal je in de winter ook je woning op natuurlijke wijze kunnen verwarmen. Bovendien kun je winter en zomer genieten van een aangenaam zicht en heb je gemakkelijker toegang tot je tuin of terras.

Een handige oplossing die goed isoleert

In tegenstelling tot wat velen denken, zijn schuiframen de ideale oplossing om je energieverbruik naar beneden te krijgen. Dankzij de grote raamoppervlakken krijg je veel natuurlijk zonlicht naar binnen en dat gratis en voor niets. Wanneer je bij de plaatsing rekening houdt met de oriëntatie van de zon, zullen je schuiframen ook bijdragen aan een lagere energiefactuur.

De profielen en beglazing van schuiframen isoleren uitstekend waardoor warmteverlies beperkt wordt.

Daarbovenop komt dat schuiframen nagenoeg geen plaats innemen. Door het schuifsysteem verlies je binnen immers geen plek. Een schuifraam past dus perfect in zowel grote als kleine ruimtes. Wanneer je een schuifraam openzet, kan je de ruimte ook gemakkelijker verluchten.

Tot slot verhoog je door de plaatsing van schuiframen ook de waarde van je woning. Want een lichtrijk interieur spreekt nu eenmaal sneller tot de verbeelding en laat zich gemakkelijker verkopen. Vergeet dit niet!

Welk materiaal voor je schuiframen?

  • Pvc schuifraam

Pvc blinkt uit op het vlak van thermische en akoestische isolatie en is ook nog eens betaalbaar! Bovendien is pvc verkrijgbaar in een uitgebreid kleurenpalet. Zo vind je steeds een kleur die zowel past bij je interieur als je gevel. In tegenstelling tot schuiframen in hout vereisen pvc schuiframen ook geen bijzonder onderhoud.

  • Aluminium schuifraam

De meeste schuiframen worden vervaardigd in aluminium. Deze materiaalsoort is immers licht maar stevig, ideaal dus voor grote raamoppervlakken. Ben je op zoek naar een schuifraam dat lang meegaat maar ook mooi oogt? Dan is aluminium de beste keuze!

Wens je meer info over onze schuiframen? Aarzel dan niet om een bezoek te brengen aan een van onze centers voor een gesprek met onze experts!

Nieuws
Tips