Tocht is een van de meest hinderende verschijnselen in een huis, vooral 's winters. Niet alleen wordt uw energierekening hoger maar ook lijdt u voortdurend aan gebrek aan comfort in uw eigen huis. Om een gelijkmatige temperatuur te handhaven in uw huis, zowel 's zomers als 's winters, helpt TRYBA u bij het kiezen van krachtige ramen en deuren met een goede warmte-isolatie. Lees in ons artikel over het juiste moment om uw ramen te vervangen.

Waarom moeten ramen worden vervangen?

Meestal worden ramen vervangen wanneer de ramen verouderd en onbruikbaar zijn geworden door hun gebrekkige werking. Het is echter beter om niet te wachten op het verslechteren van uw ramen om ze te vervangen. Hier volgen 8 redenen om uw ramen te vervangen!

 

1. In geval van ramen met enkelvoudig beglazing

Enkel glas moet worden vermeden omdat het tot veel warmteverlies leidt. U kunt afhankelijk van uw behoeften kiezen uit ramen met dubbele of drievoudige beglazing. In alle gevallen moet je kiezen voor ramen op maat.

2. In geval van kou in uw huis

Heeft u het koud in uw huis? Het kan zijn dat uw ramen niet krachtig genoeg zijn en lucht doorlaten.

3. In geval van een gebrekkige afdichting van uw ramen

Ramen die lucht doorlaten laten mogelijk ook water door. Het is essentieel dat u een goede vochtigheid handhaaft binnen uw woning. Wacht niet langer om uw ramen te laten vervangen.

4. In geval van te hoge energiefacturen

Verbruikt u elke winter meer energie? Dan heeft uw huis waarschijnlijk te kampen met warmteverliezen. Dit wordt vaak veroorzaakt door slecht functionerende ramen. Door te kiezen voor zeer isolerende ramen gemaakt kunt u uw energierekening drastisch verlagen.

5. In geval van condensatie op de ramen

Als u condens constateert op één van uw ramen, betekent dit in de meeste gevallen dat dit raam moet worden vervangen. Ramen isoleren onvoldoende wanneer zij niet goed zijn geïnstalleerd of beschadigd zijn.

Let op: op ramen met drievoudige beglazing is de vorming van condens over het algemeen een teken van zeer goede thermische prestaties. Maar condensatie op drievoudige beglazing verdwijnt meestal in de loop van de dag zodra het glas iets warmer wordt.

6. In geval van beschadigde ramen

Als u uw ramen bekijkt of gebruikt ziet dan duidelijk zien of ze beschadigd zijn? Bladdert de verf af? Zitten er scheurtjes in het raam? Sluiten ze niet meer goed? Als dit inderdaad het geval is, moeten ze worden vervangen.

7. In geval van schimmel en insecten

Hebben uw houten ramen vochtvlekken en/of insecten? Denk eraan ze te vervangen door pvc ramen of aluminium ramen die in tegenstelling tot houten ramen weinig onderhoud vereisen en veel langer meegaan.

8. In geval van een gebrekkige geluidsisolatie

Er wordt vaak gesproken over warmte-isolatie maar geluidsisolatie is minstens even belangrijk. Als u de indruk hebt dat uw ramen zelfs het geringste geluid van buiten doorlaten, kunt u het beste kiezen voor geluidswerende ramen.

 

Wat zijn de voordelen van ramen met twee- en drievoudige beglazing?

Zoekt u naar een raam op maat met de beste warmte-isolatie? Dan raden wij u aan om te kiezen voor een raam met dubbele of drievoudige beglazing. Bij Tryba is drievoudige beglazing standaard! Zoekt u naar een beglazing met de beste isolatie? Wij raden u daarom de drievoudige beglazing van TRYBA aan. Dit soort glas heeft:

 • Een betere warmte-isolatie:
  • Minder warmteverlies in de wintermaanden;
  • Beter thermisch comfort in de zomer.
 • Met betrekking tot hun veiligheid:
  • Tryba's ramen met drievoudige beglazing vormen een stevige barrière bij een inbraakpoging, dankzij de 3 lagen glas met argongas als isolatiemiddel.
 • Met betrekking tot geluidsisolatie:
  • Dankzij de 3 glaslagen zorgt de drievoudige beglazing ook voor een betere geluidsisolatie en voorkomt u geluidsoverlast van buiten.
 • Met betrekking tot hun afdichting:
  • Voor de productie van drievoudige beglazing innoveert Tryba en gebruikt een nieuw materiaal: Thermo Plastic Spacer (TPS). Met dit nieuwe procedé beschikt u over een betere afdichting en voorkomt u condensatie tussen de glaslagen dankzij de rechtstreeks ingebouwde vochtopnemer.

Wist u dat...

De Thermo Plastic Spacer afstandhouder is een Duitse industriële innovatie die voor een betere afdichting van de beglazing zorgt dankzij de met een robot ontwikkelde afmetingen op maat. De toegevoegde waarde? U beschikt over een eindproduct van zeer hoge kwaliteit!  

 

Pvc en aluminium ramen: de beste energie-efficiëntie

Pvc ramen: goede geluidsisolatie

De door Tryba gefabriceerde, ontworpen en geïnstalleerde PVC ramen staan bekend om hun kracht en betrouwbaarheid, door een combinatie van de juiste energiewaarde en een uitstekende kwaliteit-prijsverhouding. De voordelen van de aankoop van een PVC raam:

 • Een betere geluidsisolatie in geval van dubbele of drievoudige beglazing;
 • Een gegarandeerde veiligheid vanwege het vijfpuntsslot, sterke haken en een veiligheidscilinder;
 • Onderhoudsvriendelijk;
 • Een sterke samenstelling dankzij een verborgen stalen ramen, waarin de scharnieren zowel in de vleugel als in het ramen worden vastgeschroefd;
 • Een grote keur aan kleuren en motieven.

Het aluminium raam: slank en sterk

Bent u op zoek naar een ramen dat ruimte en licht maximaliseert in uw huis? Ontdek de voordelen van een aluminium raam! Zijn voordelen:

 • Uitstekende isolerende prestaties dankzij de slanke profielen;
 • Dankzij het moderne ontwerp van de profielen beschikt u over meer daglicht;
 • Eenvoudig te onderhouden;
 • Gediversifieerd aanbod van esthetische kenmerken en stijlen;
 • Bestand tegen slecht weer en roest.

 

Tryba ramen: gegarandeerde kwaliteit

Bij Tryba heeft u volop keuze uit materialen, kleuren en afmetingen. Vanaf het begin bieden wij alleen op maat gemaakte producten van hoge kwaliteit aan die op maat worden geproduceerd. Er zijn 3 redenen om te kiezen voor ramen van Tryba:

 

Ramen vervangen: tegen welke prijs?

Bij Tryba bent u altijd verzekerd van een uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding. De totale kosten hangen vanzelfsprekend af van bepaalde factoren. PVC-ramen zijn bijvoorbeeld iets goedkoper dan aluminium ramen. De eindprijs is tevens afhankelijk van de grootte, de vorm en het type raam (schuifraam of standaard raam).

Zou u precies willen weten wat het u kost om uw ramen te vervangen door aluminium ramen met drievoudige beglazing? U kunt hier een offerte aanvragen! Denk ook aan het Tryba financieringsaanbod om uw maandelijkse betalingen te spreiden.

U weet nu waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van de juiste ramen. Heeft u nog vragen of wenst u verdere informatie over ons assortiment ramen? Aarzel niet om een afspraak maken in een van onze centra om met een expert te spreken of vraag om een online offerte. 

Nieuws
Tips