Op het internet kan je oneindig veel tips terugvinden over hoe je ramen moet schoonmaken. Zo kan je bijvoorbeeld een ui toevoegen aan het poetsproduct of de laatste restjes water wegnemen met krantenpapier om strepen te voorkomen. Maar wanneer je je schuifraam schoonmaakt moet je ook aandacht besteden aan andere onderdelen dan enkel het glas. Ontdek hier hoe je het onderhoud het beste aanpakt.

Welke onderdelen moet je schoonmaken en wat heb je nodig?

Met een schuifraam van Tryba heb je het geluk dat ze erg onderhoudsvriendelijk zijn.

 

De raamprofielen reinigen

Of je schuifraam nu van aluminium of pvc is, het is belangrijk om de rails schoon te maken. Hiervoor heb je onder meer lauw water, een scheutje schoonmaakmiddel en een zachte doek nodig. Zaken die iedereen wel standaard in huis heeft! Pvc en aluminium profielen vragen natuurlijk wel een specifiek onderhoud. Raadpleeg dus zeker onze andere artikels rond het schoonmaken van pvc ramen en aluminium ramen, voor een gedetailleerde uitleg.

 

De rails van je schuifraam schoonmaken

Het is belangrijk dat je ook af en toe de rails, waarin de ramen schuiven, schoonmaakt. Het kan zijn dat je er niet altijd aan denkt om deze onderdelen mee te reinigen, maar ze kunnen wel erg vuil worden. Om deze te reinigen heb je naast water, schoonmaakmiddel en een zachte doek, ook een stofzuiger en tandenborstel nodig. Benieuwd hoe je deze attributen moet gebruiken? Lees dan zeker verder.

Wanneer je de ruiten van je aluminium of pvc schuifraam poetst loopt er vaak schoonmaakmiddel tussen de rails. Door de wind komt er dan stof en aarde in terecht en dat blijft er dan inplakken. Na verloop van tijd kan al dat vuil er zelfs voor zorgen dat je je raam niet meer kan openschuiven! Denk er dus aan om na het wassen van je ramen, al het schoonmaakmiddel dat tussen de rails is gekomen te verwijderen. Doe dit met de zachte doek die je hebt gebruikt om je ramen te wassen.

Heb je pas je ramen gepoetst, maar ben je de rails vergeten? Inspecteer dan zeker of een poetsbeurt nodig is. Is dat het geval? Gebruik dan eerst een stofzuiger om al het losse vuil op te zuigen. Vervolgens dompel je een tandenborstel onder in de emmer met water en afwasmiddel en borstel je al het hardnekkige vuil weg. Ten slotte veeg je de rails droog met een zachte doek.

Tip: Overweeg zeker de installatie van een schuifvliegenraam om niet alleen insecten, maar ook stof en ander vuil buiten te houden.

 

Onderhoudsvriendelijk schuifraam laten plaatsen?

Wilt u nieuwe erkers in uw woning laten plaatsen of verouderde exemplaren vervangen? Ontdek de verschillende soorten schuifraam en hun voordelen; met Tryba kies je voor betrouwbaarheid, degelijkheid en variatie! Voor meer informatie en advies kan je steeds contact opnemen met onze experts of een bezoekje brengen aan een showroom!

Nieuws
Tips