Rolluiken zijn een enorme meerwaarde voor je woning. Ze bieden een uitstekende thermische en akoestische isolatie, inbraakveiligheid én extra privacy. Kortom, een Tryba-rolluik biedt niets dan voordelen. Je kan kiezen uit verschillende soorten, zoals onder meer een combirolluik of een voorzetrolluik. Ze worden volledig op maat gemaakt van je ramen, deuren en schuiframen. Voor je een keuze maakt, is het natuurlijk ook belangrijk om te weten hoe een rolluik nu juist werkt. Daarom leggen we je in dit artikel meer uit over de constructie en bediening.

Hoe werkt een rolluik?  

Een standaard rolluik bestaat uit lamellen die met elkaar verboden zijn en samen het rolluikblad vormen dat je gemakkelijk kan oprollen. Bij het neerlaten schuiven de lamellen via de rails naar beneden en bij het oprollen verdwijnen ze in een kast of in het raam zelf, afhankelijk van het type rolluik. Wat betreft de bediening, kan je kiezen voor een manuele of een elektrische bediening, met schakelaar of afstandsbediening.  

Bij Tryba blijven we ons steeds innoveren en gaan we altijd op zoek naar verbeterpunten in onze technologie. Zo kunnen we je vandaag rolluiken aanbieden met veel kleinere rolluikkasten. De as beschikt over een diameter van slechts 50mm waar de motor in is geïntegreerd. Hierdoor is een snellere en meer efficiënte oprolling van het blad mogelijk.  

Ook wat betreft het materiaal, garanderen we je de meest kwalitatieve opties. Onze rolluiken zijn, net als onze ramen en deuren, verkrijgbaar in PVC en aluminium.

 

hoe werken rolluiken juist leggen alles uit

Soorten rolluiken en hun unieke kenmerken

Bij Tryba kies je de rolluiken op maat van je woning. Ga voor een traditioneel rolluik, combirolluiken, voorzetrolluiken of voor een milieuvriendelijke optie op zonne-energie. Ontdek hieronder de unieke voordelen en hoe ze werken.   

Traditionele rolluiken

Dit de standaard versie en hierbij zie je aan de buitenkant niet dat je een rolluik hebt. Wanneer het is opgerold zie je enkel nog de onderste lat. Aan de binnenkant zie je wel de ingebouwde kast. Bovendien gaat het hier om een bouwpakket. De as, het blad en veren worden elk apart gemonteerd. 

Bij Tryba garanderen we je een snelle en kwalitatieve plaatsing en ook de afwerking krijgt de nodige aandacht. Zo kunnen de onderste lat en de kast in dezelfde kleur worden uitgevoerd als je ramen, wat zorgt voor één mooi geheel.

Combirolluiken

Bij een Tryba “Monobloc” is, zoals de naam al aangeeft, alles geïntegreerd in één blok. Het is een rolluik en venster in één. Het wordt tijdens de productie van de ramen er bovenop gemonteerd. Bij installatie wordt dit dus als één geheel in het venstergat geplaatst.  

Dat maakt dat de rolluikkast dus onzichtbaar is langs binnen en buiten en dat zorgt voor een prachtig strak geheel. Bovendien is er ook geen extra bekleding vereist en zijn er geen beugels aanwezig aan de buitenkant. Voordeel is ook dat de isolatie al aanwezig is in het blok. Om deze redenen wordt dit type veel vaker gekozen dan een traditionele versie.  

Wat betreft de bediening kan je bij een Monobloc ook kiezen of je het manueel of elektrisch wenst te bedienen. 

Een Monobloc is ideaal voor nieuwbouwwoningen, omdat er al tijdens de bouw een uitsparing kan worden voorzien. Daardoor kan het hele rolluik netjes worden weggewerkt. Het is ook mogelijk om het te plaatsen bij een renovatie, mits de nodige afbraakwerken.

Voorzetrolluiken

Dit type wordt, in tegenstelling tot bij de twee vorige opties, aan de buitenkant van je woning geplaatst. Voordeel van een Tryba-voorzetrolluik is dat de kast zeer discreet en elegant is. Het oprolsysteem wordt compact en harmonieus in je gevel geïntegreerd. Je hebt bij ons de keuze uit verschillende designs en kan je rolluik dus volledig afstemmen op jouw smaak en de stijl van je woning! 

Deze optie is ook perfect mogelijk bij een renovatie. Het is snel en eenvoudig te installeren, zonder de plaatsing van Tryba-ramen.  

Het is ook mogelijk om te kiezen voor een voorzetrolluik op zonne-energie. De geïntegreerde zonnecel op batterij stuurt de motor aan en zorgt voor een milieuvriendelijke bescherming tegen de zon en inbrekers! Voor de werking heb je ook helemaal niet veel zonlicht nodig, ze werken perfect op een beperkte hoeveelheid. Bovendien beschikt dit Tryba-rolluik over de kleinste kast en zijn er geen kabels zichtbaar! 

 

Tryba, dat is de beste kwaliteit tegen de beste prijs 

Bij Tryba ontwerpen we steeds alles volledig op maat van jouw wensen, noden én budget. Wil je graag genieten van de voordelen van een rolluik en de beste kwaliteit, tegen de laagste prijs? Ga dan voor onze hoogwaardige traditionele rolluiken in pvc met manuele bediening. Of heb je een wat groter budget voorzien? Dan is onze Monobloc in aluminium met elektrische bediening een uitstekende keuze.  

Ben je er nog niet meteen uit welke optie je voorkeur geniet of wens je graag wat meer informatie? Kom dan zeker eens langs in één van onze expert centers voor een gesprek met onze experts en een vrijblijvende offerte! 

Nieuws
Tips