Je garagepoort is verouderd, werkt niet meer goed of voldoet niet meer aan jouw wensen. Dan is het hoogstwaarschijnlijk tijd om haar te vervangen. Je wil je oude kantelbare garagepoort vervangen door een nieuwe sectionaalpoort? In dit artikel krijg je meer uitleg bij alle begrippen die je helpen bij het kiezen van jouw sectionale garagepoort.

1. De verschillende manieren van openen

Vandaag is de meerderheid van de nieuwe garagepoorten sectionaal. Steeds meer eigenaars zijn immers overtuigd van de voordelen in termen van ergonomie en plaatswinst. In tegenstelling tot kantelbare poorten is er bij sectionaalpoorten geen overhang naar buiten of binnen tijdens het openen en sluiten. Ze bestaan immers uit scharnierende panelen die verticaal tussen twee rails schuiven. Maar sectionale garagepoorten kunnen zich ook horizontaal openen en sluiten.

1. Sectionaalpoort onder het plafond

Bij een sectionaalpoort denkt men logischerwijs aan een poort die onder het plafond schuift om zich verticaal te openen en te sluiten. Deze sectionaalpoorten die onder het plafond kantelen hebben het voordeel dat ze op de grond en opzij geen plek innemen,[LS1]  aangezien de rails bovenaan vasthangen. Zo blijft de volledige ruimte van uw garage dus vrij.

2. Zijwaartse sectionaalpoort

Wat men echter minder weet, is dat een sectionale garagepoort ook horizontaal open en toe kan. Deze poort bestaat uit meerdere verticale panelen die over elkaar schuiven en zich naar de zijkant van de garage verplaatsen. De zijwaartse sectionaalpoort is ideaal voor zij die het plafond van hun garage gebruiken als opbergruimte (om er bijvoorbeeld hun ladder aan te hangen). Ze biedt ook het voordeel dat je makkelijk binnen en buiten kan zonder dat je de volledige poort hoeft te openen.

2. Kies het materiaal van jouw sectionale garagepoort

Vandaag zijn garagepoorten in meerdere materialen verkrijgbaar. Toch lijken twee materialen eruit te springen: aluminium en staal.

1. Garagepoort in aluminium

Aluminium is een materiaal dat omwille van zijn interessante voordelen veelvuldig gebruikt wordt voor garagepoorten. Sectionale garagepoorten in aluminium staan erom bekend licht, robuust en goed isolerend te zijn.

2. Garagepoort in staal

Staal is een edel materiaal dat bijzonder stevig is en heel lang meegaat. Het beveiligt je garage en woning ook heel goed. Als je bovendien kiest voor panelen met dubbele wand, zal je garagepoort in staal zeer goed isoleren.

3. Personaliseer je sectionale garagepoort

Nu je de manier van openen en het materiaal van je sectionale garagepoort gekozen hebt, is het tijd om haar te personaliseren.

1. Design

Welk design wens je voor jouw garagepoort? Modern? Klassiek? Houtimitatie? Er zijn veel mogelijkheden ... Denk dus goed na!

2. Kleur

Wil je dat jouw garagepoort dezelfde kleur heeft als de ramen van je woning? Of droom je liever van een ander kleurtje? Ook hier is een uitgebreid kleurenpalet mogelijk.

3. Raampje

Je hebt graag wat natuurlijk licht in je garage? Dan kun je ervoor kiezen om een of meerdere raampjes te integreren in je poort.

Als je graag meer weet over het kiezen van je toekomstige garagepoort, raden we je aan om volgend artikel te lezen: ‘Garagepoorten: sectionaal of kantelbaar?

Wens je meer info over onze garagepoorten? Aarzel dan niet om een bezoek te brengen aan een van onze expert centers voor een gesprek met onze experts!

Nieuws
Tips