Getuigenis
foto franchising getuigenissen patrick delrue
Ik kom uit een gezin van zelfstandigen en dus kruipt het bloed waar het kruipen kan
Patrick Delrue

Kun je jezelf in een paar regels voorstellen?

Ik heb na mijn schooltijd eerst 6j actief geweest in het transportbedrijf van mijn ouders als zelfstandige.  Daarna heb ik de bouwsector ondekt en ben ik werkzaam geweest als bouwvakker in ruwbouwwerken en daaropvolgend ben ik technisch commercieel adviseur geweest in Prefabelementen, poorten en zonwering. De laatste 3 jaar ben ik werfleider geweest in outdoorproducten (terrasoverkappingen en zonwering). Mijn passie is alles met betrekking tot de bouwsector en daarnaast ga ik heel graag eens fietsen in Frankrijk.

 

Waarom wilde je ondernemen, je bedrijf creëren? En uiteindelijk, waarom in de vorm van de franchise?

Al lange tijd was het een stille droom om een eigen zaak op te richten. Ik kom uit een gezin van zelfstandigen en dus kruipt het bloed waar het kruipen kan. Ik heb voor een franchise gekozen omwille van de ondersteuning, marketing en concept. Je activiteit kan dus sneller opgestart worden en de workload is er direct.

 

Waarom heb je voor de deurfranchise gekozen? En waarom heb je uiteindelijk voor Tryba gekozen?

Ik heb voor Tryba gekozen omdat Tryba zelf fabrikant is een dat er dus geen extra schakel zit tussen fabriek en franchisé. Het feit dat Tryba al meer dan 45 jaar ramen en deuren produceert en een grote naambekendheid heeft in Frankrijk met verschillende awards hebben me ook overtuigd om voor Tryba te kiezen. Tryba heeft dan ook de ambitie om op de Belgische markt iets te betekenen en ik verkies om zelf mee te groeien met Tryba.

 

Wat waren je uitdagingen en hoe ga je daarmee om?

Tryba is een Franse producent en de Franse manier van ramen plaatsen verschilt met de Belgische manier. Tryba doet op zich wel moeite om hieraan aan te passen, als voorbeeld onzichtbare scharnieren, maar bepaalde zaken zijn productie-technisch niet mogelijk om aan te passen. We moeten dus zelf op zoek gaan naar enkele aanpassingen. Dit is niet zo simpel – maar in overleg met andere franchisenemers komen we meestal wel tot de goede oplossing. Maandelijks hebben we ook ondersteuning van een technische vertegenwoordiger van Tryba Frankrijk.

 

Wat vind je het leukst aan Tryba als franchisenemer?

Het feit dat je met een degelijk, kwalitatief product de klanten kan adviseren en bijstaan in hun project. Daarnaast kan je gestaag groeien, van 1 zaakvoerder die alles zelf doet tot een ploeg met meerdere werknemers/collega’s.

 

Andere inhoud op Tryba