Energiebesparing is het belangrijkste doel van veel Vlaamse huishoudens, vooral in de huidige context van stijgende energieprijzen. Voordat u in paniek raakt en met willekeurige projecten start moet er een volledige diagnose van uw huis worden gedaan om de zwakke punten in kaart te brengen: bijvoorbeeld plaatsen waar u meer moet stoken dan nodig is of die na verloop van tijd minder stevig zijn. Tryba, de leider in het ontwerpen van ramen en deuren op maat, wijst u op de elementen die de waarde van uw woning op lange termijn zullen verhogen.

Uw ramen en deuren vervangen

Door een relatief eenvoudig onderzoek kunt u zelf bepalen of uw raam moet worden vervangen. Wanneer u bijvoorbeeld het volgende constateert: 

  • Gebrekkig openen of sluiten van uw ramen
  • Een gevoel van koude die door uw ramen en deuren komt
  • De aanwezigheid van vocht (druppeltjes, vlekken, schimmel, schimmel op plafonds)

Dit betekent dat uw ramen niet langer meer voldoen en dat het tijd is om te overwegen ze te vervangen! Wees voorzichtig want een raam dat er visueel goed uitziet kan technisch verouderd zijn. De isolatie van PVC ramen of aluminium ramen is essentieel om ervoor te zorgen dat je huis thermisch efficiënt is, dus let hier goed op.

Tryba staat voor u klaar om pvc of aluminium ramen te ontwerpen en installeren, maak een keuze en vraag om advies aan één van onze expertisecentra!

Wist u dat...

Er gebruik wordt gemaakt van de Uw-waarde om de warmteprestaties van de ramen te bepalen. U kunt vertrouwen op deze coëfficiënt om te weten of uw ramen en deuren (frame + beglazing) voldoende geïsoleerd zijn. 

Bij TRYBA:

Hoe lager het nummer des te beter de warmteweerstand van uw raam! Ter herinnering: de gemiddelde Uw-waarde in Europa is 1,3. Wil je de isolatie van je aluminium ramen of PVC ramen zo snel mogelijk verbeteren? Neem contact op met onze experts!

 

Warmte-isolatie aan de buitenkant

Een ander grootschalig project dat de waarde van uw huis op lange termijn zal verhogen: warmte-isolatie aan de buitenkant. 

Waarom zou ik dit soort werkzaamheden ondernemen? 

  • Voor betere energieprestaties;
  • Voor warmtecomfort van kwaliteit;
  • Voor een goede geluidsisolatie;
  • Voor een woning met meer karakter.

U kunt voortaan genieten van een gelijkmatig verdeelde temperatuur in uw woning, zowel in de zomer als in de winter en bespaart bovendien geld uit op energie!

 

 

Overschakelen naar een verwarming op hernieuwbare energie

Als u wilt kunt u ook van verwarmingssysteem veranderen. Hoewel dit soort werken aanvankelijk een grote investering vereisen, zijn zij op de lange termijn rendabel. 

Zo zijn er bijvoorbeeld warmtepompen of zonnepanelen. Door uw olie- of gasverwarmingssysteem te verwijderen, kunt u veel geld besparen op uw energierekeningen en uw ecologische voetafdruk verkleinen.

 

Wat u moet doen voordat u begint

Voor bouwwerkzaamheden is er vaak een bouwvergunning nodig. Soms is zelfs ook de hulp van een architect benodigd. 

Wanneer u bijvoorbeeld ramen wilt vervangen die zichtbaar zijn vanuit de openbare ruimte en de oorspronkelijke vormen niet wilt behouden (welving, zichtbare scheidingen, vaste en opengaande delen enz.).

Als u een bouwvergunning nodig heeft voor het renoveren van uw huis, dient u hier in een vroeg stadium rekening mee te houden:  wachttermijnen van enkele maanden zijn geen uitzondering. Tryba legt u alles precies uit in een artikel over de vergunningen die moeten worden aangevraagd voor het installeren van ramen in Vlaanderen, Wallonië en Brussel-Hoofdstad.

 

De tips van Tryba voordat u begint

Het succes van uw renovatiewerkzaamheden is grotendeels afhankelijk van het bedrijf dat u kiest. Alvorens een keuze te maken adviseert Tryba u om enkele essentiële punten te checken zoals: 

  • De financiële situatie van het bedrijf (de bestaansduur, meningen van klanten);
  • De juistheid en de uitleg van de schatting die u krijgt toegezonden;
  • Worden er specifieke garanties voor de bouwsector in uw contract vermeld? 

Bent u van plan uw ramen en deuren te laten vervangen? Tryba staat voor u klaar!

Nieuws
Tips