Het isolerend vermogen van ramen

Waarom is het zo belangrijk om rekening te houden met het isolerend vermogen wanneer u aluminium ramen kiest? Heel eenvoudig, beter isolerende ramen zorgen voor een aangenamere binnentemperatuur en besparen energie. Als ontwerper, fabrikant en installateur licht Tryba graag het belang toe van isolerende aluminium ramen!

Aandacht besteden aan het isolerend vermogen bij het kiezen van uw aluminium ramen is een uitstekende keuze. De reden ligt voor de hand. Isolerende ramen zijn een uitermate doeltreffende manier om energieverlies tegen te gaan. Bovendien beschikt Tryba over een uitgebreid assortiment isolerende aluminium ramen. Aluminium staat niet alleen bekend om zijn uitmuntende thermische isolatie-eigenschappen, maar ook om zijn bijzonder slanke profielen.

wat is de isolatiewaarde van aluminium ramen

Focus op de isolatiewaarde

De isolatiewaarde (U) is een belangrijke factor die de energieprestaties van uw ramen beïnvloedt en aangeduid staat op elk product. Hoe lager deze U-waarde van een raam, hoe hoger het isolerend vermogen en hoe meer energie u bijgevolg bespaart. Zo hoeft u minder te verwarmen in de winter doordat de warmte dankzij de isolerende aluminium ramen niet verloren gaat, en mag u rekenen op meer comfort in de dagelijkse praktijk.

Feiten: de U-waarde geeft aan hoeveel warmte een bepaald materiaal verliest per vierkante meter. Een lage U-waarde is dus beter en betekent dat de warmte in de woning aanwezig blijft.

Wat is de isolatiewaarde van aluminium ramen?

Aluminium ramen met dubbel glas hebben over het algemeen een isolatiewaarde (U) van 1,5. Het spreekt voor zich dat het met driedubbel glas mogelijk is om nog beter te doen op isolatievlak: de U-waarde kan dan zakken tot wel 0,8 W/m².

 

Wat zijn de voordelen van isolerende aluminium ramen?

Ramen spelen een doorslaggevende rol voor de thermische en akoestische isolatie van uw leefomgeving. Tot 40% van de energie kan namelijk verloren gaan langs de ramen, zeker als het om zeer oude exemplaren gaat. Om dat probleem te vermijden doet u beter een beroep op Tryba, dat voor zijn aluminium ramen een uitstekende thermische isolatie garandeert.

Isolerende aluminium ramen: dun en perfect afdichtend

De slankheid en afdichtende eigenschappen van aluminium ramen zijn bepalend voor het isolerend vermogen. Alle ramen van Tryba zijn voorzien van voorgevormde duurzame rubberen afdichtingen. U hoeft zich dus geen zorgen te maken over warmteverlies.

Het belang van de beglazing

Al onze aluminium ramen worden standaard voorzien van drievoudige beglazing. Voordelen:

  • Veiligheid: sluitpunten met in het staal geschroefde schootplaten, veiligheidsrollen, sluiting met slot enz.)
  • Weerstand: scharnieren vastgeschroefd in stalen frame van vleugel en kozijn
  • Isolatie: uitstekende isolerende prestaties van de aluminium ramen in standaarduitvoering

De kwaliteit en expertise van Tryba

Nadat u de perfecte aluminium ramen hebt gekozen voor uw project, rekening houdend met de isolatiewaarde en de beglazing, laat u ze natuurlijk plaatsen door echte specialisten. Door een beroep te doen op een Tryba-expertisecentrum voor uw ramen bent u verzekerd van de beste knowhow en een plaatsing volgens de regels van de kunst.

Een perfecte afwerking binnen de voorziene timing en met alle respect voor uw woning: bij Tryba wordt niets aan het toeval overgelaten. Vraag uw gratis prijsvoorstel!