Steeds meer huizen hebben rolluiken. Ze zijn praktisch, isolerend, verduisterend en geven een veilig gevoel. Op het eerste zicht lijken rolluiken robuust, waardoor velen denken dat onderhoud niet nodig is. Maar als je rolluiken wenst die optimaal blijven werken, is een licht onderhoud evenwel nodig. In dit artikel krijg je meerdere tips voor een goed onderhoud van je rolluiken.

Waarom je rolluiken onderhouden? 

Waarom is het nodig om je rolluiken te onderhouden? Omdat je simpelweg met weinig moeite rolluiken bekomt die:

  • goed blijven werken
  • langer meegaan
  • minder snel defect raken

Kuis je rolluiken

Dit is de beste tip die we je kunnen geven want: “Beter voorkomen dan genezen.” Door je rolluiken regelmatig te kuisen, vermijd je immers talrijke problemen. Stof en andere residuen die tussen de lamellen kruipen, kunnen de rolluiken op lange termijn beschadigen. Aarzel dus niet om ze twee à drie keer per jaar te kuisen.

Hiervoor heb je een spons en zeepwater nodig. Kuis het rolluikblad met de spons en spoel af met water. Droog vervolgens af met een doekje. Voilà. Je rolluik is in slechts enkele minuten weer spic en span!

Opgelet, we raden je ten stelligste af om je rolluiken te wassen of te spoelen met een hogedrukreiniger.

Onderhoud de geleiders van je rolluiken

Knarsen je rolluiken als ze in beweging in zijn? De kans is groot dat de oorzaak ligt bij een gebrekkig onderhoud van de geleiders. Dit zijn de metalen onderdelen aan de zijkant waartussen het rolluikblad glijdt.

Dit geknars kan eenvoudig voorkomen worden. Koop een geschikt smeermiddel en breng dit aan op de geleiders van je rolluiken. Zo zal je niet enkel je oren een plezier doen, maar ook je rolluiken die minder snel slijtage zullen vertonen.

Wens je meer info over de rolluiken in ons gamma? Aarzel dan niet om een bezoek te brengen aan een van onze centers voor een gesprek met onze experts.

Nieuws
Tips