De kans is groot dat je op deze pagina belandt bent omdat je een woning aan het renoveren bent. Misschien je huidige woning die al wat gedateerd is of misschien een oude woning die je helemaal gaat omtoveren in je droomwoning? Vooral bij een renovatie van een oudere woning is het steeds belangrijk dat je de staat van de ramen controleert. Hebben ze hun maximale levensduur al overschreden, zijn ze ernstig beschadigd of isoleren ze niet goed? Dan is er maar één oplossing mogelijk: je ramen vervangen.

Ontdek in dit artikel wanneer, waarom en hoe je een raam moet vervangen door een nieuw en modern exemplaar. We leggen je ook uit waarom je bij Tryba aan het juiste adres bent voor het plaatsen van nieuwe ramen.

Wanneer en waarom je ramen vervangen?

Wanneer je een complete renovatie uitvoert van een oudere woning, dan vervang je meestal ook de ramen. Maar ook de ramen van je huidige woning, die je tientallen jaren geleden bouwde, kunnen aan vervanging toe zijn.

Hieronder lijsten we enkele redenen op waarom je je ramen zou moeten vervangen:

  • Beschadigd raam: wanneer het vol krassen staat of als het raamprofiel zodanig is versleten, dan is een herstelling of reparatie niet meer mogelijk;
  • Houtrot: Dit ontstaat doordat vocht in het houtwerk indringt. Het leidt tot schimmels en dat leidt dan weer tot houtrot, wat onherstelbare schade aanricht. Zijn je ramen rot? Dan is een vervanging nodig. Door ze te vervangen door pvc of aluminium ramen van Tryba kan je nooit nog last krijgen van schimmels;
  • Slechte isolatiewaarde: oude ramen, meestal nog uit enkele beglazing en met een ouderwets raamprofiel, scoren vaak erg slecht op vlak van isolatie. Vervang deze daarom door Tryba ramen uit hoogrendementsglas of driedubbelglas en verbeter zo de warmte- en geluidsisolatie van je woning. Het is zonder twijfel een zeer slimme langetermijninvestering. Je bent uitstekend beschermd tegen koude en geluidsoverlast én je bespaart energie en dus geld;
  • Inbraakveiligheid verhogen: verder kan ook veiligheid een reden vormen waarom je je nieuwe ramen zou moeten plaatsen. De laatste jaren hebben we ons gespecialiseerd in veiligheidsglas en vandaag bieden we bij Tryba de meest innovatie beglazing op de markt die u beschermt tegen ongenode gasten;
  • Verouderd design: Maar ook wanneer je de look van je woning wil veranderen en moderniseren, kan je je ramen vervangen door nieuwe en eigentijdse pvc of aluminium ramen.

 

Wat kost een raam vervangen?

Je weet nu wanneer en waarom je je ramen moet vervangen door nieuwe, maar welk budget moet je hiervoor voorzien? Bij Tryba ben je steeds verzekerd van een correcte prijs. Bovendien kies je jouw beglazing steeds aan één en dezelfde prijs. Je betaalt dus niet meer voor dubbel- dan voor driedubbelglas!

Natuurlijk is de totale kostprijs wel afhankelijk van een aantal factoren. Pvc ramen zijn bijvoorbeeld iets goedkoper dan aluminium ramen. Maar ook de afmetingen, vorm en soort raam (schuifraam of standaard) bepalen de specifieke prijs.

Wil je graag weten hoeveel het juist zou kosten op de ramen bij je thuis bijvoorbeeld te vervangen door aluminium ramen met driedubbele beglazing? Vraag dan nu een vrijblijvende offerte aan!

 

Laat je ramen vervangen door Tryba

Als je er zeker van wil zijn dat je ramen heel lang meegaan, kies dan voor de duurzaamheid, kwaliteit en expertise van Tryba. Omdat we onze ramen zelf ontwerpen, produceren én plaatsen, kunnen we het productieproces van A-Z in de gaten houden en enkel de beste kwaliteit garanderen. Daarom kunnen we je ook standaard een garantie van maar liefst 30 jaar aanbieden! Dat is 20 jaar extra dan de wettelijke norm van 10 jaar.

Ga dus voor Tryba wanneer je ramen beschadigd zijn, rot zijn, of bijvoorbeeld slecht isoleren. Aarzel niet om een afspraak te maken in een Tryba expert center bij jouw in de buurt op jouw project te bespreken.

Nieuws
Tips